Quatre empreses catalanes aconsegueixen finançament

Les companyies de base tecnològica BidAway, Arboribus, PopPlaces i ForceManager han aconseguit entre 120.000 i 2,8 milions d'euros

L'aplicació de BidAway
L'aplicació de BidAway
Quatre empreses tecnològiques amb seu a Catalunya han tancat rondes de finançament per sumes que oscil·len entre 120.000 i 2,8 milions d'euros, segons han informat aquest dimecres les diferents companyies.

BidAway, empresa de subhasta d'habitacions d'hotels de luxe, ha aconseguit 250.000 euros de finançament del fons Finavex IV de l'escola de negocis IESE. La inversió servirà perquè BidAway tanqui els acords de distribució que té previst aconseguir en diferents estats dels EUA, Costa Rica i Colòmbia aquest mateix any, a més de buscar l'entrada al mercat italià i alemany. En total, la companyia preveu aconseguir 1,8 milions d'euros d'inversió aquest 2014 i aconseguir una facturació d'al voltant de 900.000 euros.

Una altra de les empreses, Arboribus, plataforma de préstec entre particulars i empreses, ha tancat una ampliació de capital per valor de 260.000 euros, en la que han participat tant professionals particulars, inversors de proximitat com plataformes i xarxes d'inversió.

La companyia ha destacat que l'ampliació de capitals'ha produït en un context d'"incertesa" per l'avantprojecte de llei que regularà i supervisarà aquest tipus de plataformes de finançament.

En el cas de PopPlaces, empresa emprenedora barcelonina de lloguer d'espais per dies, la ronda d'inversió que ha tancat ha aconseguit 120.000 euros, que es dedicaran a la comunicació i al màrqueting de l'empresa.

De la seva banda, ForceManager, especialitzada en programes de gestió comercial, ha tancat una ronda de finançament de 2,8 milions d'euros liderada pel fons Nauta Capital, que ha aportat dos milions, mentre que Histemi Inversions i entitats públiques han aportat 800.000 euros addicionals.
Avui et destaquem
Comentaris