Sant Valentí tria el turisme rural català

Les cases de muntanya registren el 38% d'ocupació durant el cap de setmana, el que suposa un increment del 5% respecte l'any anterior

El turisme rural s'ha convertit en un imant
El turisme rural s'ha convertit en un imant
Les cases rurals de lloguer íntegre registren una ocupació del 38% durant el cap de setmana de Sant Valentí, la qual cosa suposa cinc punts percentuals per damunt respecte el 2016, segons dades recopilades pel portal Toprural.com. Canàries, la Comunitat de Madrid i Catalunya són les destinacions més demandades pels viatgers rurals espanyols, segons aquestes dades. L'arxipèlag Canari encapçala per tercer any consecutiu les reserves amb un 70% d'ocupació durant aquests dies, enfront del 55% el 2016.

Li segueix la regió madrilenya amb un nivell d'ocupació del 47%, enfront del 34% de l'any passat. I Catalunya i el País Basc, ambdues amb el 45% d'ocupació, enfront del 50% i 43% el 2016, respectivament.

En termes de demanda i nombre de viatgers, la comunitat de Castella i Lleó compta amb 11.271 places ocupades; Catalunya amb 11.077 places ocupades i Andalusia amb 6.813 places. El llistat nomenat són les destinacions preferides pels usuaris, tenint en compte que són, a més a més, les regions amb major nombre de places ocupades en proporció a la seva oferta disponible.

Per contra, les regions que ostenten menor índex d'ocupació per a aquest cap de setmana són Astúries (15%), Galícia (25%), Cantàbria (30%), la Comunitat Valenciana (31%) i Castella-la Manxa (33%).

Prioritats
Per a aquest tipus d'escapades, com és habitual, les prioritats a l'hora de buscar allotjament són la gastronomia, l'oci o la cultura, entre d'altres, tant en zones de muntanya com de platja.

Així doncs, els viatgers rurals busquen cases amb jacuzzi, xemeneia a l'habitació i propostes d'oci per realitzar amb la parella, com per exemple destaquen les rutes de muntanya o les activitats més tranquil·les com acudir en un spa.
Avui et destaquem
Comentaris