Seat contractarà 500 temporals per treballar en l'Ibiza i l'Arona

L'automobilísitca necessita reforçar la plantilla pel llançament dels nous models

El seat Arona és el germà petit de l'Ateca
El seat Arona és el germà petit de l'Ateca
Seat incorporarà fins a finals de maig al voltant de 500 treballadors temporals per donar resposta a les necessitats de producció pel llançament del nou Ibiza i l'Arona, han explicat fonts de l'empresa.

Tots dos models es fabricaran en la línia 1 de la planta de Martorell, que en aquests moments treballa a dos torns i que incorporarà un tercer al juny, després que la línia 2 -que fabrica el León- passi de tres torns a dos, encara que l'empresa ha remarcat que el volum d'aquest model es manté similar, per la qual cosa hi haurà més treballadors en cada torn.

El nou torn de la línia 1 augmentarà progressivament la producció fins a arribar als 1.050 cotxes diaris, la màxima capacitat de la línia i un rècord històric en la factoria de Seat, ha destacat el president del comitè d'empresa, Matías Carnero.

Dels 500 empleats addicionals que requereix Seat, un centenar es van incorporar fa un mes i estan en procés de formació, i els altres 400 entraran gradualment a la fàbrica per cobrir llocs tant en la línia 1 com en la 2 -la que produeix el León- i la 3 -on es fabrica l'Audi Q3-, ja que alguns treballadors d'aquestes línies passaran al nou torn de la 1.

Carnero ha afirmat que aquests treballadors temporals seguiran a Seat possiblement fins a final d'any, ja que les previsions de vendes del Q3 permeten mantenir els tres torns almenys fins a desembre.

El president del comitè d'empresa ha assenyalat que el final de la producció de l'Audi Q3 l'any que ve no comportarà un excedent de treballadors, ja que els que s'alliberin s'aniran incorporant a la línia 1.
Avui et destaquem
Comentaris