Tecnologia per carregar l'iPhone sense fils

Les companyies treballen per incorporar la càrrega sense fils als seus models i Apple, perquè estigui al nou model d'iPhone 8

L'objectiu dels fabricants és aconseguir que no calgui endollar-se per recarregar els dispositius tecnològics
L'objectiu dels fabricants és aconseguir que no calgui endollar-se per recarregar els dispositius tecnològics
A mesura que han anat passant els anys, la tecnologia s'ha anat fent més petita i més potent, però el que no ha aconseguit encara és deslligar-se de la dependència dels cables. És igual si tenim l'últim model d'iPhone, MacBook, Samsung o HTC. Malauradament, al final del dia necessitarem un cable i un endoll per recarregar-ne les bateries. I amb la popularització dels wearables –monitors d'activitat, AirPods, Apple Watch...–, cada cop hem d'endollar més aparells abans d'anar a dormir.

Per mirar de solucionar-ho, ja fa anys que algunes empreses treballen en la tecnologia de wireless-charging –o recàrrega sense fils–. Una d'elles, Energous, afirma que a finals del 2017 tindrà llesta una tecnologia capaç de recarregar dispositius que es trobin dins un rang d'abast, sense necessitat de cables ni bases de recàrrega. N'hi haurà prou amb ser dins una habitació perquè el mòbil, tauleta, ordinador o comandament a distància carreguin bateries.

De fet, aquesta mateixa empresa va estar a punt de presentar el producte en el CES –Consumer Electronic Show– del 2015, però a l'últim moment i de manera inesperada van cancel·lar la demostració.

Segons ha explicat el CEO de la companyia, Steve Rizzone, el motiu de la cancel·lació d'ara fa dos anys va ser la signatura d'un acord comercial amb un important fabricant tecnològic que els obligava a no fer públic el seu sistema i centrar-se a desenvolupar-ne una versió molt més reduïda capaç de ser incorporada en telèfons mòbils.

Ara, diverses fonts han començat a especular amb la possibilitat que el partner d'Energous podria ser Apple, que s'estaria preparant per incorporar la càrrega sense fils al proper model d'iPhone 8.

En cas de ser així, aquest 2017 podria ser l'any dels cotxes sense conductor i la recàrrega sense fils.

Ara sí que el futur ja és aquí.
Avui et destaquem
Comentaris