Trébol Energía, un 'partner' 365 dies l'any

La consultora ofereix un servei d'assessorament per a empreses que permet reduir fins a un 15% la despesa energètica

Els tres socis fundadors de Trébol Energía
Els tres socis fundadors de Trébol Energía
Entendre la factura de l'electricitat és gairebé impossible. No ho saben fer els particulars, ni tampoc les grans empreses, motiu pel qual la nova figura del partner energètic és un perfil professional cada cop més demandat en el mercat. Ell és qui s'encarrega d'entendre les fluctuacions del mercat i de prendre les decisions adequades per evitar que al llarg de l'any la despesa en energia tingui fletxes desorbitades cap amunt.

Qui sap de primera mà en què consisteix tot plegat és la consultoria Trébol Energía. Es tracta d'una companyia amb quatre anys d'experiència en el mercat i liderada per tres socis amb experiència en multinacionals com Gas Natural, Endesa o la suïssa Alpiq, on tots tres es van conèixer. "A Alpiq és precisament on vam conèixer la vocació de servei al client, d'ajudar-lo en la seva presa de decisions", explica un dels co-fundadors de Trébol Energía, Josep Graell, que recorda que el seu objectiu és ser el company que assessora els negocis els 365 dies de l'any. Així és com van deixar la seva feina per emprendre i crear la seva pròpia consultora i oferir aquest "acompanyament al client".

Un 7% menys en la factura
El seu client pot ser tant una companyia industrial del sector metal·lúrgic o de ceràmica, com una gran cadena hotelera. "Són tot empreses on el consum energètic pesa molt davant del seu compte de resultats", detalla Graell. "Amb nosaltres saben que no tenen una negociació anual per pactar el preu, saben que estem tot l'any aprofitant les oportunitats per buscar sempre el preu més baix".

El cofundador assegura que la rebaixa de les companyies un cop els contracten se situa entre el 7 i el 12%, tenint casos realment optimistes on la caiguda de la despesa pot ser del 15%. Segons apunta, el que marca la diferència és el consum energètic anual que es faci: "No és el mateix una fàbrica que té una despesa contínua tot l'any, que un hotel amb la punta d'activitat a l'estiu". Ara bé, sigui quin sigui el cas, assegura que en un moment de preus desorbitats com l'actual, molts dels negocis amb els quals treballen podrien arribar a tenir factures un 30% més elevades de les que estan rebent.

Això es deu, afirma, a que és un sector tan regulat que deixa desprotegit el client. "La despesa que es fa només representa una tercera part de la factura, la resta són conceptes regulats que gairebé ningú entén, és una part variable resultant d'un mercat lliure, competitiu i molt sotmès a la volatilitat", constata. D'aquí que des de Trébol Energía considerin que el partner energètic, la persona encarregada de controlar aquesta volatilitat, és una figura que cal anar introduint a les empreses.

Amb l'objectiu de liderar el sector
Si el 2016 va ser l'any de fer el pas a Portugal i França, enceten el 2017 amb la idea clara de consolidar la seva presència als dos països i esdevenir un líder al mercat espanyol.

A escala nacional volen guanyar importància a través de la fusió amb Control Energía Europea, una consultora amb 20 anys d'experiència en el sector i seus a Girona, Madrid i Sevilla. L'empresa resultant mantindrà el nom de Trébol Energía i passarà a gestionar 300 milions d'euros de facturació energètica i 3.000 punts de subministrament.

L'operació s'ha fet amb l'objectiu d'enfortir el paper del partner energètic i de començar a fer-se un lloc entre els millors. "S'estan fent molts passos cap a la concentració en el sector, la fusió ens permet enfortir-nos i guanyar punts per ser un dels pocs que lideraran el mercat en pocs anys", explica Graell.

En només quatre anys compten amb un equip de més de 20 experts en matèries com enginyeries, matemàtiques, física o economia per oferir un bon servei al client. Una feina que aquest 2016 ha estat recompensada amb el premi Responsabilitat Social Empresrial de Sant Joan Despí, concedit per l'Ajuntament del municipi.

 

Avui et destaquem
Comentaris