Un collar per saber què sent el teu gos

Inupathy és un arnès que analitza el ritme cardíac de la nostra mascota i en dóna una interpretació

Inupathy mostra les "emocions" del nostre gos
Inupathy mostra les "emocions" del nostre gos
Recordes la tecnologia que permetia poder parlar a en Dug, el gos de la pel·lícula d'animació Up? Tot amant dels gossos ha somiat en què arribi el dia en què aquests animals puguin parlar i així comunicar-se amb ells. A vegades és frustrant veure el teu ca bordar i no saber exactament què és el que vol o com se sent. Quan un gos borda pot voler dir mil coses: tinc gana, vull sortir, vull fer les meves necessitats, etc. I els humans interpretem com bonament podem què és el que desitja l'animal, amb més o menys encert. Fins avui.

No, no han inventat un aparell que pot fer parlar el teu gos. Joji Yamaguchi, un enginyer japonès de programari i maquinari, s'ha apropat una mica a aquest somni i està treballant en un artefacte anomenat Inupathy. Aquest giny permet conèixer l'estat emocional del ca i entendre el que el gos realment necessita.El dispositiu és una espècie de arnès que permet mesurar la freqüència cardíaca de l'animal i que gràcies a la seva pantalla led, que canvia de color segons l'estat en què es troba el gos, es poden conèixer les seves emocions.

Per exemple, si la pantalla es posa de color vermell, el gos està exaltat; si es posa blau, està relaxat; si està concentrat, apareixerà una llum blanca i si està feliç es veurà una mescla de colors estil arc de Sant Martí.

El software associat al sensor recull la informació cardíaca i analitza les seves variacions. D'aquesta manera és capaç de configurar patrons per indicar amb més exactitud el possible estat emocional de l'animal i mostrar-ho a l'amo.

Aquestes dades s'emmagatzemen al núvol i es mostraran a l'aplicació per a telèfon mòbil –només disponible per a iOS, però amb perspectives de tenir-la també per a Android pròximament- i tauletes que ve amb l'arnès. Així, la persona pot fer un seguiment no només de l'estat emocional, sinó també físic i actuar en conseqüència per tal que la qualitat de vida de l'animal sigui òptima.L'Inupathy compta amb una bateria d'una durada de 5 hores i estarà disponible per a gossos d'entre 4 i 40 kg en color gris, rosat i blau.

De moment, el projecte de Yamaguchi està buscant finançament a través d'una campanya a Indiegogo per fer-se realitat. Amb una meta de 30.000 dòlars per tirar endavant, ara mateix el wearable es pot adquirir per 169 dòlars més despeses d'enviament. El japonès té previst fer els lliuraments al desembre de 2016.
Avui et destaquem
Comentaris