Un repàs a la història de l'iPhone

VIA Empresa repassa l'evolució del telèfon intel·ligent dominant al mercat i que va canviar el mode d'interactuar amb la tecnologia ara fa una dècada

El telèfon mòbil per excel·lència ha evolucionat molt els últims anys
El telèfon mòbil per excel·lència ha evolucionat molt els últims anys
Encara que el percebem com un invent recent, aquest dilluns s'han celebrat 10 anys del dia en què Steve Jobs va meravellar el món presentant un nou producte que canviaria tota una indústria: l'iPhone. Potser els lectors més joves no ho recordaran, però abans de l'iPhone, els Nokia N93 i N95, a més d'algunes BlackBerry eren els dispositius més punters que es podia tenir.Però, recordeu com era l'iPhone en els seus inicis? A continuació fem un repàs per l'evolució de disseny d'un dels productes tecnològics més icònics de la història.

iPhone


El primer model d'iPhone, que no va arribar a posar-se a la venda a l'Estat espanyol, era un dispositiu que va trencar amb tot l'establert: no disposava de teclat físic –una cosa totalment impensable en aquell moment–, pesava 135 grams i tenia un acabat en alumini que, junt amb la seva pantalla brillant i extremadament sensible al tacte va fer que tinguéssim la sensació que estàvem davant d'un aparell realment nou.

iPhone 3G i 3GSLes posteriors generacions del dispositiu, la 3G i 3GS, que sí que van arribar a posar-se a la venda al nostre país, tenien exactament les mateixes mides que el model original, tot i que el seu acabat posterior era en plàstic brillant de color negre en lloc de l'alumini original.

A més, l'aparell comptava amb tecnologia 3G, que li permetia navegar per Internet a una velocitat molt més alta que el seu predecessor.

iPhone 4 i 4SL'any 2010 –tres anys després del model original–, arribava la primera revolució al telèfon de la companyia. Amb un disseny completament renovat, el nou iPhone 4 –i el següent model 4S–, tot i mantenir la mateixa mida de 3,5 polzades de pantalla, abandonava les línies corbes del model original, i adquiria una estètica molt més minimalista, amb uns acabats en vidre en la part frontal i posterior, i un marc d'alumini al voltant de tot l'aparell.

iPhone 5, 5C i 5S


L'any 2012 arribava la següent gran revolució en l'iPhone: el canvi de mida. El telèfon passava de les 3,5 polzades a 4, guanyant així una fila d'icones. A més, el nou terminal abandonava els acabats brillants i apostava per un alumini mat molt més elegant i modern. A més, el nou model 5 era molt més fi i lleuger, reduint el seu pes a 112 grams.

Pel que fa al model 5C, l'aventura d'Apple de presentar un model més econòmic, amb acabats en color, va donar més problemes que alegries i va ser discontinuat en la següent versió d'iPhone.

iPhone 6, 6 plus, 6S i 6S plus


Amb l'iPhone 6 Apple es va rendir a la demanda popular i del mercat de disposar d'aparells més grans. Així doncs el model 6 –i posterior 6S– augmentava les seves mides fins a les 4,7 polzades, i el nou model 6 plus –i 6S plus– arribava a les 5,5.

iPhone 7 i 7 plusEl model actual d'iPhone, el 7 i 7 plus manté les mides del seu predecessor alhora que redueix el seu gruix de manera significativa eliminant el connector d'auriculars, incorpora un nou acabat negre ultra-brillant i és resistent a aigua i pols. A més, en el cas del model més gran –el 7 plus– incorpora una segona càmera que permet fer fotografies amb zoom a llarga distància.

De fet, el darrer model presentat per Apple ha generat força opinions negatives entre els consumidors, que es queixen que no presenta el nivell d'innovació que li tocaria a una nova versió d'un terminal d'aquesta gamma. No obstant això, segons apunten els rumors, els enginyers de la companyia estarien centrant els seus esforços en l'iPhone 8, que s'espera que sigui el model més revolucionari des de la seva presentació ara fa 10 anys.
Avui et destaquem
Comentaris