Una impressora de pell humana

Un equip d'investigadors madrilenys crea un aparell capaç de reproduir la dermis i l'epidermis

La pell també es podrà imprimir
La pell també es podrà imprimir
Impressores de tot tipus de plàstics, impressores de menjar, impressores de roba.... i ara impressores de pell humana. Un equip d'investigadors de la universitat Carlos III de Madrid, del Centre d'Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques i de l'Hospital General Gregorio Marañón, han creat una nova bio-impressora 3D capaç d'imprimir pell humana 100% funcional.

D'entrada, els teixits resultants es faran servir per fer proves de diferents productes cosmètics i per tasques d'investigació; però els seus creadors afirmen que en un futur proper l'aparell es podrà fer servir per crear pell que podrà ser trasplantada a pacients que ho necessitin.

La impressora, que encara està en fase d'aprovació per poder-se fer servir en humans, substitueix els tradicionals cartutxos per uns injectors de diferents components biològics que s'encarreguen d'imprimir i replicar la dermis i l'epidermis (les capes que conformen la pell humana).

De fet, l'equip que hi ha al darrere d'aquesta iniciativa ja va desenvolupar l'any 2000 una versió preliminar d'aquesta impressora que, a partir de la biòpsia d'un pacient, era capaç de generar-ne tota la seva pell en tres setmanes. Aquest sistema s'utilitza actualment en pràcticament totes les unitats de cremats dels hospitals de l'Estat.

Segons han explicat els responsables de l'invent, el primer model industrial d'aquesta impressora 3D –que es faria servir per investigació mèdica i proves de cosmètics– podria estar llest en només dos o tres mesos.
Avui et destaquem
Comentaris