Viatjar arreu del món sense moure's del sofà

Les webcams des de diferents indrets del món mostren, amb precisió, paradisos com les cascades del Niàgara o les aurores boreals

Les cascades del Niàgara també són visibles des de la webcam
Les cascades del Niàgara també són visibles des de la webcam

D'acord, res és comparable a la sensació de veure un paisatge en persona, però malauradament no sempre és fàcil ni barat agafar un avió i viatjar a l'altra punta de món. Així doncs, si ja esteu començant a pensar en on anireu de viatge aquest estiu o simplement us fa mandra aixecar-vos del sofà, us hem preparat un recull de les webcams més interessants del món –i més enllà– perquè passeu una bona estona:

1. El port de Sidney
Sens dubte l'òpera de Sidney, situada en un extrem del port, és un dels edificis més icònics del món. Aquesta webcam mostra, en directe, una panoràmica força espectacular de l'edifici de l'òpera i el seu voltant.

2. El Parc Nacional de Yosemite als Estats Units
A més de ser una versió del sistema operatiu Mac OS X, el Yosemite National Park és una de les meravelles de la natura que hi ha als Estats Units. Aquesta càmera ens mostra una vista de la muntanya de Half Dome, tot i que com que de vegades les condicions climatològiques són extremes, podem triar entre una àmplia llista d'opcions.

3. El llac Ness
Si us sentiu aventurers i voleu mirar de caçar el famosíssim monstre que habita al llac més famós d'Escòcia, podeu intentar-ho des d'aquí.

4. Les aurores boreals
Aquells que han vist una aurora boreal algun cop a la vida han quedat absolutament meravellats. Tot i això, a més d'un viatge important, cal tenir sort amb el dia i el clima per poder-ne veure. Si no us voleu arriscar i preferiu mirar de veure-les amb la comoditat de casa, podeu consultar totes les càmeres que us ofereix l'"Aurora Service".

5. Times Square, a Nova York
Aquells que prefereixen viatjar a grans ciutats fetes per l'home en lloc de paradisos naturals, aquesta càmera us permetrà transportar-vos al bell mig de Nova York.

6. Les cascades del Niàgara
Atenció si us fan por les altures o l'aigua. La càmera situada sobre les Cascades del Niàgara, als Estats Units, és realment impactant.

7. Rio de Janeiro
I si somieu amb llargues platges de sorra al costat d'una ciutat que mai para de moure's, heu de visitar Rio de Janeiro... encara que sigui de manera virtual...

I si després de veure aquests exemples encara us heu quedat amb ganes d'alguna emoció més, podeu viatjar fins a l'Estació Espacial Internacional. Potser haureu d'intentar-ho a diferents hores, perquè quan la instal·lació és fora de contacte amb la central només mostra interferències, però quan aconseguiu veure'n el paisatge –i les transmissions dels astronautes–, tindreu la sensació d'estar surant per l'espai.

I per acabar, no és una gran meravella natural, ni un skyline espectacular, però els fans dels Beatles apreciaran poder veure, en tot moment, qui creua pel mític pas de vianants d'Abbey Road.

Avui et destaquem
Comentaris