Waze es prepara per arribar al cotxe

La popular aplicació treballa per deixar el mòbil i aterrar dins mateix de cada vehicle

Ben aviat podríem veure Waze al navegador del vehicle
Ben aviat podríem veure Waze al navegador del vehicle
Podríem discutir sobre si els navegadors GPS ens han fet més estúpids o més eficients, però el que és indiscutible és la sensació d'estúpids que ens queda quan programem una ruta al GPS i acabem atrapats en un embús.

Waze és un navegador GPS propietat de Google orientat a resoldre aquest problema. La seva mecànica és tan simple com brillant: l'app fa servir les dades de velocitat dels seus mateixos usuaris per decidir quina és la ruta més òptima. Així doncs, l'app evitarà fer-nos passar per carrers on sap que el trànsit és lent.

Sona perfecte, oi? L'única pega de Waze és que per fer-la servir hem de dur-la al telèfon mòbil. Això vol dir que o posem un suport al cotxe per enganxar-hi el telèfon i intentem fer diana a les opcions de la pantalla, o ens arrisquem a conduir amb el telèfon a la mà, amb el perill que això implica.

De fet, fa temps que els usuaris de Waze reclamen al seus creadors que desenvolupin una versió de l'aplicació capaç d'executar-se en navegadors moderns com ara els sistemes Carplay o Android Auto. Tot i que els desenvolupadors de l'app treballen per tal que sigui compatible amb navegadors de cotxe Android, ara sembla que la companyia podria anar un pas més enllà.

Gràcies a un acord amb el SmartDeviceLink Consortium –una associació encarregada de definir protocols oberts de comunicació entre vehicles i aplicacions–, Waze podria arribar ben aviat a les pantalles dels nostres navegadors GPS. I no només això, sinó que aquesta nova versió de Waze seria capaç d'accedir a dades del vehicle com el nivell de benzina, la velocitat i resistència del vent o la pressió dels pneumàtics.

D'entrada, aquesta informació podria servir per ajudar l'app a calcular les rutes d'una manera molt més eficaç, tot i que a ningú se li escapa que també seria realment útil per millorar l'experiència publicitària. Ara, una de les vies de finançament de Waze és mostrar anuncis relacionats amb negocis o esdeveniments propers a la posició del vehicle. Amb l'accés a la informació del vehicle, Waze podria suggerir-nos establiments molt més útils, com ara benzineres o mecànics.
Avui et destaquem
Comentaris