Arranca el SAGA, el saló dedicat a promoure el català al món dels videojocs

El saló promogut per La Plataforma per la Llengua vol prendre el relleu de l'antic Barcelona Games World

El SAGA neix per promoure el català en el món del 'gaming' | iStock El SAGA neix per promoure el català en el món del 'gaming' | iStock

La Farga de l'Hospitalet de Llobregat ha aplegat durant el cap de setmana diferents equips d'E-sports, aficionats a l'anime i creadors de videojocs a la primera edició del SAGA, un saló dedicat a promoure l'ús del català al món del gaming. La cita, organitzada per la Plataforma per la Llengua i la Generalitat, ha nascut amb la idea de donar visibilitat a les competicions i retransmissions d'esports electrònics en català.

Els visitants al saló han pogut trobar des d'ofertes de formació a espais per jugar fins a 36 hores seguides. Una competició de League of Legends, un dels jocs de rol més populars dels darreres deu anys en el món dels videojocs. Tot plegat enmig d’un ambient festiu i lúdic amb un munt d’assistents disfressats amb els 'cosplay’ més aconseguits. 

La idea del SAGA és donar visibilitat als creadors de contingut en català i promoure el seu ús

La iniciativa, nascuda amb la intenció de convertir-se en un referent pels territoris de parla catalana, vol ser un punt de trobada per a empreses, comunitats de jugadors i institucions. Segons l'organització del SAGA, un dels objectius és prendre el relleu de NiceOne (anteriorment Barcelona Games World) una altra fira centrada en el món dels videojocs i que va deixar de celebrar-se el 2019.

La idea del SAGA és donar visibilitat als creadors de contingut en català i promoure el seu ús. Per tal de garantir el seu ús i la seva supervivència el català no pot ser una llengua d'àmbit acadèmic sinó que també ha d'estar present en el temps lliure i d'oci de la gent segons han explicat des de l'organització. Visitants i diferents creadors de contingut presents al saló han lamentat que l'oferta de contingut en català sigui encara baixa, però esperen que creixi amb el temps.

Més informació
L’aposta catalana pels videojocs: creativitat i visió internacional
Scopely adquireix l'estudi de videojocs català Omnidrone
El Pacte Nacional per la Llengua debat sobre l’empresa i l’ús de la llengua catalana
Avui et destaquem
El més llegit