Barcelona Activa s'alia amb cinc universitats pel futur post-covid

L'aliança és una aposta per la transferència de coneixement i un ecosistema emprenedor transversal amb més connexions amb el teixit empresarial

Seu central Barcelona Activa Seu central Barcelona Activa

Barcelona Activa s'ha aliat amb les cinc universitats públiques de la ciutat, la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), per crear solucions d’alt impacte tecnològic per als reptes de futur. El seu objectiu és, segons expliquen en un comunicat, apostar per la innovació i les empreses de l’àmbit deeptech per encarar els reptes socials i empresarials a què s’enfronta el territori i reafirmar el lideratge tecnològic de la ciutat.

L’aposta pels projectes d’emprenedoria basats en deeptech ve donada per la capacitat d’aquestes iniciatives a l’hora de resoldre els grans reptes futurs de la societat i, més enllà de donar respostes, generen un ecosistema amb valor afegit, perdurable i d’alt impacte. Les startups deeptech i spin-offs universitàries proveeixen tecnologia basada en ciència o en processos d’alt desenvolupament tecnològic, i tenen un gran potencial per generar progrés dins la societat a través de solucions que sovint no estan encara en el mercat. Els camps que explora són molt diversos: des de la biotecnologia a la intel·ligència artificial, passant per la computació i l’anàlisi de dades.

La voluntat, tant de Barcelona Activa com de les universitats catalanes, és revisar el model de col·laboració entre institucions i empreses amb un ecosistema fragmentat, i impulsar el desenvolupament de talent lligat a les startups en aquest àmbit. Durant la trobada, el director de Barcelona Activa, Félix Ortega, ha destacat que “les funcions de les universitats són formar talent i fomentar l'R+D+i i la seva transferència, mentre que l'objectiu de les administracions és aconseguir una major relació i generar sinergies entre l'ecosistema startup, empreses i universitats, i generar un impacte en l’economia i la societat”.

Amb tot plegat, segons ha apuntat el directiu de l’agència municipal, “establir aquesta col·laboració és fonamental per a que les empreses puguin créixer i adaptar-se a l’actual escenari post-covid”.

Més informació
Barcelona Activa ofereix formació contra l’atur juvenil
Barcelona Activa, 6 projectes internacionals de 17 països europeus el 2019
Avui et destaquem
El més llegit