Bodegas Torres es reforça al Quebec

El celler català adquireix un 10% de la distribuïdora Amphora | Canadà suposa el 7,5% de les exportacions de l'empresa

Bodegas Torres aposta pel Canadà i més específicament per la província del Quebec i ha adquirit un 10% de la distribuïdora Amphora Vins Fins et Spiritueux, una operació que es va tancar al juny de l'any passat.

El director general de Bodegas Torres, Miguel Torres Maczassek, ha explicat que el Quebec és un dels mercats clau per a la companyia per la seva bona acceptació de vins d'alt nivell, com Mas La Plana, Grans Muralles i Reserva Real.

"Volem donar la seguretat als nostres distribuïdors que apostem per ells a llarg termini i, sent part de la propietat, aquesta aposta es materialitza de forma més clara", ha explicat Torres Maczassek, que ha afegit que amb aquesta operació Bodegas Torres també pot participar en la gestió i ajudar a cercar sinergies.

El mercat de vins del Quebec, on hi ha presents referències dels cellers de Torres a Catalunya i la resta d'Espanya i també algunes dels vinyers de Xile, suposa el 7,5% de les vendes d'exportació en valor de la companyia i és el segon mercat d'exportació de vi més important en valor després del Regne Unit.

Bodegas Torres, que va mantenir vendes en 2016 amb una facturació de 263 milions d'euros, preveu invertir aquest 2017 un total de 25 milions d'euros, que es destinaran a la seva xarxa de cellers, a alguna possible adquisició i a la compra de terres per adaptar-se al canvi climàtic, com ve fent al Pirineu i en el sud de Xile, per la zona de la Patagonia, en cerca de temperatures més baixes i disponibilitat d'aigua.

Recuperar varietats ancestrals
Bodegas Torres ha investigat durant més de 30 anys varietats ancestrals catalanes que van deixar de conrear-se després de la fil·loxera a final del segle XIX i que van desaparèixer del patrimoni vinícola, a excepció d'algun cep aïllat que va aconseguir sobreviure en estat salvatge.

Després d'aquestes dècades, n'ha trobat 50 i n'ha seleccionat sis, les que mostren major potencial enològic i que són forcada, pirene, gonfaus, moneu, querol i garró, que utilitzarà per experimentar amb vista a elaborar nous vins.

Es tracta d'un projecte compartit amb la seva germana Mireia Torres Maczassek, directora de R D i i tots dos membres de la cinquena generació de la família, que veurà la llum entre aquest any i 2017, doncs ja es troba en la fase final tant per part del Ministeri d'Agricultura com de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi).

Per vinificar aquestes produccions, Cellers Torres ha invertit uns 500.000 euros en un petit celler de microvinificaciones a Pacs del Penedès, que es va engegar el 2015 en una primera fase i que aquest any s'ampliarà: "Es tracta de petites produccions, qui aconsegueixi una ampolla tindrà molta sort".

"És un projecte molt interessant per als productors del Penedès perquè recuperant el patrimoni històric podem donar-li més valor als nostres vins", ha dit Torres Maczassek, que ha afegit que la companyia està en converses amb la DO Penedès per cercar una via de col·laboració amb l'objectiu que es puguin utilitzar aquestes varietats amb un ús qualitatiu.

L'aranyó
També en aquest marc i intentat recuperar la tradició, la companyia avança en la construcció d'un celler en la finca de L'Aranyó, en el municipi de Juneda (Lleida), per elaborar el seu vi icona Purgatori, l'únic dels seus vins que està emparat sota la DO Costers del Segre i la primera anyada del qual és de 20.000 ampolles.

Les obres d'aquest celler, que ha comportat una inversió d'1,5 milions d'euros, es preveu que acabin a la fi d'aquest estiu perquè al setembre ja es pugui realitzar en aquestes instal·lacions la recepció del raïm. Imprimir
Avui et destaquem
El més llegit