BusUP pels treballadors dels polígons del Vallès

El servei entrarà en funcionament a partir de setembre a Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Sabadell

El CIM Vallès, polígon industrial de Santa Perpètua de Mogoda El CIM Vallès, polígon industrial de Santa Perpètua de Mogoda

Els ajuntaments de Polinyà, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans han arribat a un acord l'empresa BusUP, perquè els treballadors dels polígons del Vallès Occidental puguin compartir viatges en autobusos privats per desplaçar-se fins la feina. Les persones interessades han d'accedir a una plataforma on han de triar la destinació i fer una sol·licitud de ruta.

Després el sistema calcula les millors alternatives o crea noves línies en cas que no existeixin. L'objectiu d'aquesta iniciativa és promoure la captació i comercialització de transport de passatgers per carretera a demanda en autocar com a alternativa als desplaçaments diaris en cotxe fent servir aquesta nova eina. Els quatre ajuntaments van signar un conveni en aquesta direcció el passat 24 d'abril i la previsió és que el servei estigui operatiu a partir del proper mes de setembre.

Wi-Fi gratuït

En el moment en què un usuari fa una sol·licitud a la plataforma BusUP, el sistema identifica altres participants que tinguin necessitats similars i, mitjançant algoritmes d'agregació de demanda, calcula la ruta d'autobús privada més apropiada. Si no n'hi ha, la mateixa plataforma s'encarrega de crear una línia nova. Un cop la ruta està enllestida, només cal accedir-hi i comprar un bitllet en línia. Els autobusos són operats per companyies certificades i conduïts per conductors professionals. El seient està garantit i, a més, els usuaris disposen de servei Wi-Fi gratuït.

BusUP vol convertir-se en l'alternativa al cotxe en zones, com l'àrea metropolitana, en què el transport públic acostuma a reduir-se a línies radials que connecten amb el centre de Barcelona.

Aquesta companyia ofereix rutes a Espanya, Portugal i el Brasil. Entre els seus més de 25 clients hi ha administracions públiques com l'Ajuntament de Barberà del Vallès o les colònies d'estiu per a infants organitzades per la Generalitat. També dona servei a festivals de música com Canet Rock, Sonorama (Burgos), Rototom (Benicàssim) i Rock in Rio (Lisboa), i als parcs de negoci de Lagoas Park (Lisboa) i Alphaville (Sao Paulo).

Aquesta startup amb seu a Barcelona compta amb 500.000 euros de finançament privat i amb un milió d'euros de finançament públic gràcies al fet d’haver guanyat l’ajuda Instrument PYME del programa Horizon 2020 de la Comissió Europea.

Més informació
El primer bus de Catalunya que et recull a l'hora que vols
Capmar t’avisa de quan arriba el bus
Avui et destaquem
El més llegit