L'emergència digital, el repte de la petita i mitjana empresa

El Fòrum Empresarial del Llobregat reflexiona sobre la importància de la transformació digital

Trobada del Fòrum Empresarial del Llobregat sobre digitalització | Cedida Trobada del Fòrum Empresarial del Llobregat sobre digitalització | Cedida

“Ens enfrontem a una emergència digital. Les bretxes digitals continuen expandint-se". Aquesta va ser la reflexió de Cristina Colom, directora de Digital Future Society, durant l'esmorzar organitzat pel Fòrum Empresarial del Llobregat sobre la importància de la digitalització i el paper de les persones en aquesta transformació. Per Colom, les petites i mitjanes empreses poden patir per aquestes desigualtats: "Abans pandèmia, el 14% de les empreses del nostre país tenia un pla de digitalització. Això significa que la resta no té pàgina web. Si no s'està preparat a nivell digital, una empresa pot desaparèixer per un atac informàtic, per no arribar al seu públic objectiu…".

La directora de Digital Future Society, que és un programa de Mobile World Capital i del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, va destacar que un pla digital passa no només per tenir una pàgina web, sinó per digitalitzar sistemes i processos. "Cal formar-se; tant el líder de l'empresa com els treballadors han de ser competents en habilitats digitals", va afegir. A més, va insistir en què la cultura empresarial ha de ser cada vegada més col·laborativa en l'àmbit digital creant aliances, també amb l'àmbit públic.

Colom: "La veritable revolució tecnològica és aquella en la qual les persones adquireixen un paper principal"

En aquest context, els fons europeus Next Generation “són una oportunitat d'or a aprofitar al nostre país” que s'han de centrar en la digitalització i la sostenibilitat. A més, Colom va reivindicar Barcelona com a capital d'humanisme tecnològic perquè sigui l'epicentre de l'entorn digital, com succeeix amb el Mobile World Congress.

Per la Digital Future Society, el paper humà és bàsic per aquesta transformació. Per Colom, la solució passa per l'humanisme tecnològic; el ciutadà ha d'estar el centre de les accions i solucions de la pròpia tecnologia. "La veritable revolució tecnològica és aquella en la qual les persones adquireixen un paper principal per construir una societat inclusiva, sostenible i equitativa", resumia. Per això, és fonamental traslladar el coneixement digital a les escoles perquè "l'alfabetització digital arribi a tots els centres educatius”

Avui et destaquem
El més llegit