La indústria del motor mira al futur amb el talent jove de Catalunya

Estudiants d'arreu de Catalunya van compartir els seus projectes innovadors amb empreses del sector de l'automoció

Joves catalans van presentar els seus projectes a empreses del sector de l'automoció | Cedida Joves catalans van presentar els seus projectes a empreses del sector de l'automoció | Cedida

Més de 350 estudiants d’universitats i formacions professionals van participar en la primera edició de l’Automotive Talent Show, una jornada organitzada pel Clúster de la Indústria d’Automoció (CIAC) al Circuit Barcelona-Catalunya amb l'objectiu de convertir-se en el punt de trobada entre el talent català i les empreses del món de motor. "Significa que el sector segueix tenint molt futur”, va celebrar el president del CIAC, Josep Maria Vall, per l'elevada presència de joves.

Àngel Miguel Rodríguez, director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, va destacar la importància de la formació: "És evident que la competitivitat de les empreses rau en la qualificació de les persones que en formen part". A més, va assenyalar l'automoció com "un dels tractors" de l'economia catalana: "Requereix d'aquestes persones qualificades". Una de les principals voluntats de la jornada era permetre els estudiants presentar projectes que donaven resposta als reptes llançats per les empreses del Clúster de la Indústria d'Automoció. Companyies destacades del sector van ser presents a la trobada.

Lluís Rovira: "Necessitem incorporar a joves innovadors per no haver de dependre de tecnologies de tercers"

"És una cerca del talent i a la vegada un reconeixement al potencial dels joves en àmbits com les noves oportunitats de negoci, la innovació tecnològica, les solucions sostenibles i també a les
més disruptives", va emfatitzar Rodríguez.

Lluís Rovira, director dels Centres de Recerca de Catalunya, va destacar la importància d'iniciatives com aquestes i del foment del talent: "Necessitem incorporar a joves innovadors per no haver de dependre de tecnologies de tercers".

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, va reivindicar la importància del sector de l'automoció per Catalunya: "És el vuitè fabricant mundial i el segon a escala europea”. A més, en va destacar la seva "gran capacitat tractora” i el seu “efecte multiplicador sobre la resta de l’economia, que ha generat al seu voltant un ecosistema dinàmic i ric”.

El futur de l'automoció

Aquesta cerca de talent per part del sector arriba en un moment de profunda transformació. “L’automoció està en un procés de transformació cap a l’ús de noves energies, com el vehicle elèctric o la pila de combustible o hidrogen. Però hi ha energies de les que que avui dia ni tan sols en parlem", va reflexionar Josep Maria Vall, que es va dirigir als joves: "Els automòbils seran allò que els joves decidiu amb la vostra aportació, creativitat i noves idees".

Albert Castellanos també va insistir en la necessitat d'avançar cap a la mobilitat sostenible i va situar els fons europeus de recuperació com “una oportunitat única": “Cal pensar en gran, si donem les passes necessàries, Catalunya continuarà mantenint en el seu lideratge".

 

Avui et destaquem
El més llegit