Institut del Cava i Pimecava es fusionen i creen la nova marca AECAVA

Aglutinarà els cellers en una única associació que treballarà per posar en valor els interessos dels petits elaboradors

AECAVA neix de l'acord entre l'Institut del Cava i Pimecava | Institut del Cava AECAVA neix de l'acord entre l'Institut del Cava i Pimecava | Institut del Cava

Les patronals Institut del Cava i Pimecava han signat un acord històric que suposa la creació de la nova marca, AECAVA, Associació d'Elaboradors de Cava. La fusió d'aquests organismes pretén posar en valor els interessos dels petits cellers elaboradors de cava i potenciar la seva representativitat dins aquest sector. L'acord l'han signat el president de l'institut, Damià Deàs i el de Pimecava, Pere Guilera. La previsió és que les assemblees dels dos organismes el ratifiquin properament. A més, s'ha decidit que la segona vicepresidència de la junta directiva del nou ens recaigui en una empresa petita. Aquesta unió arriba després que l'any 2006 un grup de cellers abandonessin l'Institut del Cava per crear Pimecava.

El president de l’Institut del Cava, Damià Deàs, considera que aquest és un acord "històric" gràcies al qual "la patronal del cava s'enforteix i s'enriqueix". En aquests sentit indica que "aquesta unió és un pas endavant molt important en la cohesió del sector del cava".

Per la seva banda, el president de Pimecava, Pere Guilera, assenyala que amb aquest pacte les dues patronals uneixen esforços "per convertir el cava en una referència qualitativa a nivell mundial". Guilera afirma també que aquest acord "és un reconeixement a la diversitat del cava" i afegeix que "totes les necessitats de les empreses, ja siguin micro, petites, mitjanes o grans, es veuran reflectides i respectades a la AECAVA".

Més informació
Extremadura denuncia la protecció del cava català
Acord històric de la DO per prestigiar el cava
La guerra de preus del cava arriba al raïm
Avui et destaquem
El més llegit