Juvé & Camps fa la seva primera verema ecològica
Es preveu que les primeres ampolles amb la certificació de la nova manera de treballar arribin als consumidors la propera primavera
El procés de conversió de la viticultura integrada a l'ecològica a Juvé & Camps va començar fa tres anys i es culminarà en els propers mesos quan els vins i caves arribin als paladars dels consumidors. El primer producte que es podrà comercialitzar seran els vins tranquils i s'esperen per a la propera primavera. Ara, la verema ja és totalment ecològica i així ho podrà certificar aquest celler.
El responsable de viticultura de Juvé & Camps, Josep Jiménez, ha destacat que la producció ecològica no permet utilitzar productes de síntesi química i, sense fer servir herbicides, s'han d'incrementar "els esforços materials i humans". Per exemple, les males herbes s'han de retirar de forma mecànica. Jiménez també explica que estan aplicant una tècnica de confusió sexual per evitar que una espècie de papallona faci forats al raïm; es tracta de difondre una hormona que crea "un núvol de feromona que impedeix el mascle trobar la femella". "Seguim encara amb més intensitat l'evolució de la planta i fem el que demana en cada moment", subratlla Jiménez, que afegeix: "La producció ecològica és una aposta molt ambiciosa de futur i de present".
Joan Juvé afirma que amb l'objectiu d'aconseguir el "respecte absolut pel medi ambient" que els permeti mantenir la "màxima qualitat" de vins i caves, també volen potenciar la "personalitat de les terres". L'enòleg de Juvé & Camps Antoni Cantos ho remarca: "El consumidor cada vegada demana més valor afegit al vi, un producte de consum molt agradable, però també amb una història i una terra a darrere". Pel que fa a l'elaboració del vi, Cantos explica que la viticultura ecològica limita molt l'ús de productes enològics que es fan servir per fer correccions.