La Fageda frega els 20 milions d'euros de facturació

La cooperativa, que dóna feina a 260 persones amb discapacitat, prepara el relleu generacional

Arriba la 20a edició de la ‘Jornada sobre el Model Fageda' el 21 d’abril a Santa Pau | Cedida Arriba la 20a edició de la ‘Jornada sobre el Model Fageda' el 21 d’abril a Santa Pau | Cedida

La Fageda ha tancat l'any 2016 amb una facturació de 19,8 milions d'euros, un 7,6% més que el 2015. La cooperativa, amb una plantilla de 260 persones amb discapacitat, prepara el relleu generacional del seu fundador i actual director general, Cristóbal Colón, per donar pas a una generació més jove que lideri el projecte.

La cooperativa, ubicada a Olot, va néixer com a vaqueria però des dels anys noranta va iniciar la seva activitat de producció i venda de iogurts. Actualment, La Fageda produeix també melmelada, gelats i ofereix serveis de jardineria. La Fageda ha produït el 2016 uns 64 milions de iogurts i postres -un 10% més que el 2015-, 65.800 quilos de gelat –un 15% més- i 48.400 quilos de melmelada –un 9% més-.

La marca està present en més de 2.500 punts de venda a Catalunya, entre les quals hi ha les principals cadenes de distribució. Tot i així, la cooperativa no preveu vendre internacionalment i els seus beneficis es destinen a fins socials i a la millora de les seves instal·lacions. En els darrers anys, La Fageda ha construït una nova planta de làctics, un nou magatzem refrigerat i una caldera de biomassa. 

Més informació
La Fageda obre una nova fàbrica de iogurts i invertirà 4 milions d'euros els propers tres anys
El iogurts catalans amb més orgull personal
La cooperativa, recepta per la crisi
Avui et destaquem
El més llegit