La Fageda frega els 20 milions d'euros de facturació

La cooperativa, que dóna feina a 260 persones amb discapacitat, prepara el relleu generacional

La Fageda ha produït 65.800 quilos de gelat el 2016
La Fageda ha produït 65.800 quilos de gelat el 2016

La Fageda ha tancat l'any 2016 amb una facturació de 19,8 milions d'euros, un 7,6% més que el 2015. La cooperativa, amb una plantilla de 260 persones amb discapacitat, prepara el relleu generacional del seu fundador i actual director general, Cristóbal Colón, per donar pas a una generació més jove que lideri el projecte.

La cooperativa, ubicada a Olot, va néixer com a vaqueria però des dels anys noranta va iniciar la seva activitat de producció i venda de iogurts. Actualment, La Fageda produeix també melmelada, gelats i ofereix serveis de jardineria. La Fageda ha produït el 2016 uns 64 milions de iogurts i postres -un 10% més que el 2015-, 65.800 quilos de gelat –un 15% més- i 48.400 quilos de melmelada –un 9% més-.

La marca està present en més de 2.500 punts de venda a Catalunya, entre les quals hi ha les principals cadenes de distribució. Tot i així, la cooperativa no preveu vendre internacionalment i els seus beneficis es destinen a fins socials i a la millora de les seves instal·lacions. En els darrers anys, La Fageda ha construït una nova planta de làctics, un nou magatzem refrigerat i una caldera de biomassa. 

Més informació
La Fageda obre una nova fàbrica de iogurts i invertirà 4 milions d'euros els propers tres anys
El iogurts catalans amb més orgull personal
La cooperativa, recepta per la crisi
Avui et destaquem
Comentaris