Complex industrial de Repsol a Tarragona | ACN
Complex industrial de Repsol a Tarragona | ACN

La qualitat de l'aire a l'entorn dels polígons químics de Tarragona, a examen

L'anàlisi de la qualitat de l'aire vol donar resposta a la demanda social d'informació sobre la qualitat de l'aire a l'entorn de les plantes químiques al Camp de Tarragona

La qualitat de l'aire a l'entorn dels polígons químics de Tarragona es manté dins dels límits legals. És la principal conclusió dels resultats dels sis primers mesos del 2022 dels mesuraments gestionats per l’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona, impulsat per Repsol i l’AEQT. Així, la mitjana de totes les emmissions segueixen per sota dels límits legals i recomanats, amb uns resultats similars a d’altres anys.

Comparant la totalitat dels compostos orgànics volàtics, els nivells de Tarragona es situen per sota dels valors detectats a Barcelona; encara que cal tenir en compte que les mitjanes es computen anualment i sis mesos no són prou significatius. Amb aquests estudis es vol donar resposta a la demanda social d'informació sobre la qualitat de l'aire a l'entorn de les plantes químiques al Camp de Tarragona

En el cas específic del Benzè, si bé es mostren diferències entre poblacions, tots els valors dels primers sis mesos es troben molt per sota del límit que estableix la normativa espanyola i europea com a mitjana anual. L'Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona mesura un total de 15 municipis a l’entorn dels polígons químics nord i sud, en els quals s’han instal·lat 22 punts de mesurament.

Des d'UGT fins al Port de Tarragona

Durant els primers sis mesos de l’any, l'Observatori ha estudiat 62 compostos orgànics volàtils diferents. El projecte és una eina d’avaluació de la qualitat de l’aire que ha esdevingut estable i permanent en el temps, cosa que permet avaluar l’evolució de les concentracions al llarg dels anys.

L’Observatori segueix sumant adhesions i enguany s’han incorporat al seu Consell Social el sindicat UGT. A més, l'Observatori compta amb la participació de l’AEQT, el Port de Tarragona, les Cambres de Comerç de Tarragona i Reus, l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona i l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria, com a representants del sector turístic de la demarcació, i els Ajuntaments de Reus, Villalonga del Camp, la Canonja, la Pobla de Mafumet, el Morell, Perafort, Valls i Constantí.

Avui et destaquem
El més llegit