Una terrina de carn amb salsa barbacoa, chili, crema de mango, mel, espècies i una escorça de wasabi són els ingredients de Gastrimàrgia, la tapa guanyadora del premi Tapa de l'Any. El guardó se l'ha endut el restaurant El Tastet del Reng de Balaguer que ha esdevingut guanyador a la final del concurs celebrat celebrat aquest diumenge a Sitges i que ha reconegut les millors tapes del país.
El segon premi ha estat per a la Notària de Palamós amb la tapa batejada com a Berlina cruixent de calamar en la seva tinta, mentre que en tercer lloc ha quedat el restaurant Axarquia del Prat de Llobregat amb el seu Flamenquín de garreta farcida de crema de tupinambos fumats.
A la final, que ha estat conduïda pel xef Nandu Jubany i l'actor Quim Masferrer, han arribat les dotze tapes que van superar la semifinal del concurs, celebrada el passat 20 de març a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.
En aquell moment competien les 43 propostes guanyadores de les rutes de tapes que Estrella Damm, que impulsa aquest concurs juntament amb el Gremi d'Hostaleria de Sitges, va organitzar a Catalunya entre els anys 2015 i 2016.
Cadascun dels dotze finalistes ha preparat la tapa en directe i l'ha presentat davant un jurat format per quatre professionals del sector, com són la restauradora Ada Parellada, el periodista gastronòmic Mikel López Iturriaga, la sumiller Meritxell Falgueras i Carles Teixidor, director gastronòmic d'Oilmotion.
Els membres del jurat han valorat les tapes seguint criteris de presentació, sabor i originalitat, i els seus autors han tingut ocasió d'explicar el procés d'elaboració que han seguit i els ingredients utilitzats.
El segon premi ha estat per a la Notària de Palamós amb la tapa batejada com a Berlina cruixent de calamar en la seva tinta, mentre que en tercer lloc ha quedat el restaurant Axarquia del Prat de Llobregat amb el seu Flamenquín de garreta farcida de crema de tupinambos fumats.
A la final, que ha estat conduïda pel xef Nandu Jubany i l'actor Quim Masferrer, han arribat les dotze tapes que van superar la semifinal del concurs, celebrada el passat 20 de març a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.
En aquell moment competien les 43 propostes guanyadores de les rutes de tapes que Estrella Damm, que impulsa aquest concurs juntament amb el Gremi d'Hostaleria de Sitges, va organitzar a Catalunya entre els anys 2015 i 2016.
Cadascun dels dotze finalistes ha preparat la tapa en directe i l'ha presentat davant un jurat format per quatre professionals del sector, com són la restauradora Ada Parellada, el periodista gastronòmic Mikel López Iturriaga, la sumiller Meritxell Falgueras i Carles Teixidor, director gastronòmic d'Oilmotion.
Els membres del jurat han valorat les tapes seguint criteris de presentació, sabor i originalitat, i els seus autors han tingut ocasió d'explicar el procés d'elaboració que han seguit i els ingredients utilitzats.
Subscriu-te de franc a VIA Empresa i rebràs al teu correu les nostres millors històries, reportatges i entrevistes, a més d’altres avantatges exclusius per a subscriptors.
Abans d'enviar-nos les teves dades llegeix la següent informació INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES Responsable del tractament: TOTMEDIA COMUNICACIÓ, S.L. Finalitat del tractament: Atendre les sol·licituds d'informació que els usuaris d'aquest formulari ens enviïn. Legitimació: Consentiment de l'interessat en enviar-nos el formulari amb les seves dades. Destinataris: El personal, la direcció de l'empesa i els prestadors de serveis necessaris per complir amb les nostres obligacions. No cedirem les seves dades a tercers. Drets que l'assisteixen: Té dret a accedir, rectificar i/o suprimir les seves dades, així com altres drets, com s'explica detalladament a la política de privacitat, dirigint-se a privacitat@totmedia.cat. Informació addicional: Per a més informació consultin la política de privacitat.