Un restaurant de Balaguer té la millor tapa de Catalunya

El Tastet del Reng s'alça amb el premi en la tercera edició del concurs Tapa de l'Any

Una terrina de carn amb salsa barbacoa, chili, crema de mango, mel, espècies i una escorça de wasabi són els ingredients de Gastrimàrgia, la tapa guanyadora del premi Tapa de l'Any. El guardó se l'ha endut el restaurant El Tastet del Reng de Balaguer que ha esdevingut guanyador a la final del concurs celebrat celebrat aquest diumenge a Sitges i que ha reconegut les millors tapes del país.

El segon premi ha estat per a la Notària de Palamós amb la tapa batejada com a Berlina cruixent de calamar en la seva tinta, mentre que en tercer lloc ha quedat el restaurant Axarquia del Prat de Llobregat amb el seu Flamenquín de garreta farcida de crema de tupinambos fumats.

A la final, que ha estat conduïda pel xef Nandu Jubany i l'actor Quim Masferrer, han arribat les dotze tapes que van superar la semifinal del concurs, celebrada el passat 20 de març a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

En aquell moment competien les 43 propostes guanyadores de les rutes de tapes que Estrella Damm, que impulsa aquest concurs juntament amb el Gremi d'Hostaleria de Sitges, va organitzar a Catalunya entre els anys 2015 i 2016.

Cadascun dels dotze finalistes ha preparat la tapa en directe i l'ha presentat davant un jurat format per quatre professionals del sector, com són la restauradora Ada Parellada, el periodista gastronòmic Mikel López Iturriaga, la sumiller Meritxell Falgueras i Carles Teixidor, director gastronòmic d'Oilmotion.

Els membres del jurat han valorat les tapes seguint criteris de presentació, sabor i originalitat, i els seus autors han tingut ocasió d'explicar el procés d'elaboració que han seguit i els ingredients utilitzats.
Avui et destaquem
El més llegit