El tresor que desconeixem

Kio Stark proposa aturar-se al mig del carrer i iniciar una conversa amb una persones desconeguda per ampliar horitzonts i descobrir més sobre l'entorn que ens envolta

Vivim envoltats de persones amb qui no interactuem i que podrien enriquir-nos personalment
Vivim envoltats de persones amb qui no interactuem i que podrien enriquir-nos personalment

L’escriptora i novel·lista Kio Stark és una amant de les converses espontànies i amb desconeguts. Hi veu en elles una oportunitat per descobrir més sobre el món que ens envolta, ampliar els límits de la nostra comprensió i aprofundir la percepció que tenim del que no coneixem.

Al llibre El tesoro de los desconocidos (Ediciones Urano, 2017), Stark relata diverses històries personals perquè el lector s’impregni de les bondats d’aquests petits diàlegs al carrer i ofereix una anàlisi sociològica per enriquir-se a escala personal d’aquestes experiències.

Perquè com defensa l’escriptora, cada cop vivim més aïllats de la gent que és com nosaltres i a la que mai arribarem a tractar. Parlar amb aquestes persones ens pot ajudar a canviar de perspectiva o a crear connexions significatives entre opinions i creences. A més a més, pot ser l’única manera de deixar enrere idees preconcebudes sobre determinades persones amb qui ens topem diàriament pel carrer però que cataloguem de desconeguts.

Però al pensar tot això, sorgeixen preguntes: Què implica dir hola a un desconegut al carrer? Quins llocs són els millors per interactuar amb ell? Que s’ha de dir per acabar la conversa si no resulta com volíem? Semblen preguntes fàcils de respondre, però Stark deixa clar al llibre que no és així.

L’autora comença donant alguns consells bàsics, com el fet d’iniciar una conversa oberta i respectuosa. No tot es basa a estar pendent de cada paraula del diàleg, sinó a aprendre a escoltar, mirar i estar atent a l’entorn, el qual també dota de significat les expressions, les mirades i els gestos.

Vols un exemplar del llibre? Entra al sorteig i participa-hi, regalem un llibre entre els lectors de VIA Empresa.

Més informació
Ecoinnovació, la clau del lideratge empresarial
7 llibres d'empresa per al Nadal
Com construir relacions reals? Sense 'likes'
Avui et destaquem
Comentaris