Genís Roca

Genís Roca
Soci-president de RocaSalvatella

Expert en com la transformació digital està alterant els entorns personals, professionals i empresarials, és un reconegut especialista en estratègia digital, anàlisi de l'entorn i models de presència. En la seva activitat ajuda a les empreses a entendre els canvis tecnològics en clau de negoci i les acompanya a explorar noves oportunitats empresarials.

Triat en 2013 i en 2014 pel periòdic El Mundo com un dels 25 espanyols més influents en Internet per la seva capacitat d'interpretació dels canvis tecnològics i socioeconòmics. En 2010 la patronal catalana Foment del Treball ho va guardonar com el millor conferenciant de l'any.

Acumula més de 25 anys d'experiència en creació de projectes en Internet, direcció d'empreses i exploració del potencial de les xarxes. Ha estat director general de Infonomía, la xarxa degana de la innovació, i gerent de les iniciatives en Internet de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), on també va ser adjunt a la gerència, responsable dels serveis universitaris no acadèmics i director de la informàtica corporativa. Anteriorment va ser director de microinformática a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Manté seccions estables en diferents mitjans de comunicació de premsa i ràdio i és habitual com a expert convidat en diferents cadenes de televisió. És coautor del primer llibre publicat a Espanya sobre el fenomen de la Web 2.0. Arqueòleg especialitzat en Paleolític Inferior, llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i MBA per ESADE, desenvolupa activitat docent en diferents universitats i escoles de negoci.

Ha estat requerit a comparèixer al Congrés dels Diputats i en diferents comissions governamentals i ha format part de diferents consells assessoris i d'administració. Actualment és membre del Consell Assessor en Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat de Catalunya, membre del Consell Assessor del Centre de Recerca de la Corporació Mondragón i de la Mondragón Unibersitatea, membre del Consell de l'Observatori per la CiberSociedad, membre del Consell Assessor TIC del Ajuntament de Barcelona, i membre del Consell d'Experts del Sistema d'Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació.Twitter