Josep M. Vázquez i Zacarías

Josep M. Vázquez
Economista

Doctor en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Ramon Llull, Màster en Administració i Direcció d'Empreses per ESADE, i Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona.

Consultor d'empreses i professor al IQS School of Management. Ha estat empresari, i ha exercit funcions directives en empreses catalanes i internacionals. Com a consultor, a PricewaterhouseCoopers i prèviament en altres consultores, es va especialitzar en la previsió d'ingressos, i en estudis per a la presa de decisions estratègiques. Ha assessorat grans empreses internacionals, i també empreses d'àmbit nacional i local. En el sector públic, ha liderat projectes per a la Comissió Europea, ajuntaments, com el de Barcelona, ministerios i diputacions.

La seva experiència en previsions d'ingressos inclou projectes destacats com el Fòrum Internacional de les Cultures (Barcelona), el 'metro' de Salvador de Bahia (Brasil), el parc temàtic Faunia (Madrid), el retorn a l'Estat espanyol -via impostos i taxes- del programa de vacances de l'Imserso, la remodelació de la zona de Sant Andreu – La Sagrera i l'estació d'Alta Velocitat, el pla de benzineres de Barcelona (post olímpic) o el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), diversos projectes de centres comercials, hotels i altres equipaments turístics, així com nombroses empreses en processos de fusió o adquisició.