La canceller alemanya, Angela Merkel
La canceller alemanya, Angela Merkel

Alemanya necessita cobrir 1,2 milions de llocs de feina

L'economia teutona registra un nou rècord de vacants durant el darrer trimestre de l'any

Alemanya necessita cobrir 1.183.000 llocs de feina vacants. L'economia teutona ha registrat aquest quart trimestre del 2017 un increment de 128.000 llocs de treball sense candidats més que en el mateix període de l'any anterior, i ha marcat així un nou rècord, segons un informe fet públic per l'Institut d'Estudis del Mercat Laboral (IAB).

Respecte al tercer trimestre de 2017, als darrers tres mesos de l'any es van registrar 85.000 llocs vacants més.

L'estudi mostra que els problemes per cobrir llocs de treball creixen especialment en el sector industrial i en la construcció. En el primer dels sectors hi havia en el quart trimestre al voltant de 161.000 ocupacions sense cobrir, un 35 % més que un any abans, i en la construcció, entorn de 98.000, un 24 % més. La majoria de les vacants (918.000) es troben a Alemanya occidental, on es localitza la major part de la indústria, mentre que a l'est hi ha 265.000 llocs sense cobrir.

Amb el descens de la taxa de desocupació en el conjunt del país (5,7 % al febrer), l'IAB destaca que hi ha 194 aturats per cada 100 llocs de treball vacants a l'oest d'Alemanya i 225 a l'est, les xifres més baixes registrades en els últims 25 anys.

"Les xifres mostres que hi ha millors oportunitats laborals pels que busquen treball, però apunten també a creixents reptes per als ocupadors a l'hora de contractar", va destacar en un comunicat Alexander Kubis, expert de l'IAB.

L'estudi sobre vacants, que es presenta quatre vegades a l'any i inclou també llocs no registrats en l'Agència Federal d'Ocupació, està basat en una enquesta representativa en la qual en el quart trimestre van participar 15.000 ocupadors.

Més informació
El préssec català triomfa a Alemanya
Un vinyeta alemanya per a Catalunya. De moment.
Seat fabricarà per primer cop a Alemanya
Avui et destaquem
Comentaris