Catalunya, segon destí preferit dels turistes a la Unió Europea

El territori català desbanca Île de France i encapçala el rànquing de l'Euroestat només sent superat per les illes Canàries

El front marítim de la capital de Catalunya, Barcelona | iStock
El front marítim de la capital de Catalunya, Barcelona | iStock

Catalunya és el segon destí preferit dels turistes després de desbancar Île de France i pujar una posició en el rànquing de regions més visitades que elabora anualment l'oficina estadística de la Unió Europea, l'Euroestat. Només superada per les illes Canàries, el territori català s'ha posicionat com a segon destí turístic més popular a la UE després d'incrementar el nombre de pernoctacions el 2016 fins a 79,8 milions, 4,3 milions més que el 2015. Les Canàries es mantenen com la regió més visitada al bloc europeu amb més de 100 milions de pernoctacions. D'altra banda, les Illes Balears també entren al rànquing de destins europeus més populars amb gairebé 70 milions de pernoctacions.

Si bé tres territoris de l'Estat espanyol són els més preferits pels turistes a la UE, a escala estatal França és la líder mundial. Per contra, l'Estat és el tercer destí mundial escollit per fer turisme per davant d'Itàlia, Regne Unit i Alemanya. Segons l'informe d'Euroestat, Europa va ser la regió del món més visitada el 2017, acollint més de la meitat dels turistes internacionals.

Més informació
Catalunya lidera el turisme, tot i la frenada dels visitants
Mireia Massagué: "Barcelona és una jungla en turisme"
Catalunya vol caçar el turisme familiar
Avui et destaquem
Comentaris