El calendari laboral del 2021 | iStock
El calendari laboral del 2021 | iStock

Quatre de cada deu empreses, obertes a la jornada de quatre dies

L'enquesta de la companyia al·lega que el 39% d'empreses de l'Estat ho considerarien

Aquest any marcat per la pandèmia ha obert moltes portes a noves maneres de treballar, sent una d'elles la jornada laboral de quatre dies. Segons una enquesta realitzada per Hays, una companyia de selecció de personal, ha distingit que quatre de cada deu empreses espanyoles estan obertes a provar la jornada laboral de quatre dies, la qual cosa es tradueix en un 39% de les empreses de l'Estat.

En canvi, el 58% de les empreses afirma que no es planteja implantar aquesta mesura ni tampoc valorar-la. Entre el 3% de compañías que afirmen que tenen intención d'aplicar aquesta mesurada próximamente, un 2% manifesta que reducirá la jornada sense modificar el salari i un 1%, que ho hará només si también retalla el sou dels seus empleats: "És interessant realitzar aquest tipus de plantejaments i pensar en noves formes d'organitzar-nos per ser productius; debatre de per sí ens ajuda a millorar", ha explicat Fernando Calvo, director de People & Culture en HaysEspaña en un comunicat.

Precisament, además de la millora de la conciliación i la felicitat dels treballadors com a principal aspecte positiu per a empreses i empleats, tots dos col·lectius también indiquen que és molt beneficiós per la transformación dels sistemes de treball actuals, les dinámiques i els processos. Tot i això, sobre el precedent históric de França, l'expert d'Hays ha advertit que, "avui dia, 20 anys después, no s'ha estès la seva aplicació a España més enllà d'en alguns sectors de la funció pública".

Més informació
Pauses per fer un cafè o fumar: incloses en la jornada laboral?
El 50% de les pimes no ha notat el registre de la jornada laboral
Avui et destaquem
El més llegit