Espanya és la segona destinació turística mundial

El territori espanyol supera els Estats Units en nombre de visitants i només queda per darrere de França el 2017

Alguns turistes caminen pel passeig marítim de Barcelona | ACN
Alguns turistes caminen pel passeig marítim de Barcelona | ACN

Durant el 2017 han visitat Espanya 82 milions de turistes, un 9% més que un any abans. Aquesta xifra és un nou rècord anual de visitants i situa l’Estat espanyol com el segon país amb més visitants del món, superant els Estats Units i només per darrere de França.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha avançat aquestes dades i també ha afirmat que la despesa dels visitants ha ascendit a 87.000 milions d’euros, un 12% més que l’any anterior.

L'última xifra oficial coneguda fins ara era la corresponent al mes de novembre, quan l'INE va informar que en els onze primers mesos de 2017 Espanya havia rebut ja 77,8 milions de turistes, dos milions més que en tot l'any anterior (75,6 milions).

La despesa total dels turistes entre gener i novembre de l'any passat va ser de 82.293 milions d'euros, una xifra que supera en un 12,9 % a la registrada en el mateix període de l'any anterior.

Segons les darreres dades, Catalunya va ser la comunitat autònoma que va rebre més turistes internacionals el 2017, més de 18,2 milions i un increment del 6,2%, i Extremadura va ser la que va incrementar més el seu percentatge de visitants estrangers respecte a l'any anterior, concretament un 50% més.

Les segueixen Balears, amb 13,7 milions i un creixement del 6,2%, i Canàries amb gairebé 13 milions i un increment del 7,9%.

Més informació
La turismofòbia no espanta els turistes
Avui et destaquem
Comentaris