L'estiu durà 275.000 contractes a Catalunya

Els sectors de l'hostaleria i el turisme necessitaran incorporar treballadors per fer front a la temporada estival

Els contractes laborals a l'hostaleria solen ser a la temporada d'estiu | iStock
Els contractes laborals a l'hostaleria solen ser a la temporada d'estiu | iStock

Aquest estiu es necessitaran 275.000 treballadors a Catalunya en sectors com l'hostaleria i el turisme, encara que també hi haurà major contractació en altres àrees del sector serveis, segons un informe d'Adecco. La campanya d'estiu suposarà la creació d'1,5 milions d'ocupacions, un 12% més que en 2017 al conjunt de l'Estat espanyol, informa la companyia.

Quant als sectors i perfils, el turisme i l'hostaleria demandaran el major nombre de llocs, amb cuiners, ajudants de cuina, cambrers, agents de viatge, cambrers de pis i professions relacionades amb activitats a l'aire lliure. Així mateix, en el sector comercial es reclamaran dependents, comercials i reponedors, mentre que l'industrial necessitarà més operaris i enginyers de producció i qualitat.

Manipuladors d'aliments, teleoperadors, peons de magatzem i repartidors són alguns altres dels perfils que més es demandaran aquesta campanya d'estiu.

Entre les principals competències demandades per les empreses destaquen els idiomes -on l'anglès segueix dominant, encara que cada vegada se sol·liciten més coneixements d'alemany, rus o francès-, l'atenció al client, la bona predisposició i les habilitats comunicatives i comercials.

A més, Adecco constata que entre els principals demandants d'ocupació estacional hi ha els joves, els aturats de llarga durada i les mestresses de casa, que veuen en la campanya d'estiu "una bona oportunitat per tornar al mercat laboral".

Catalunya és on més contractes se signaran, seguida de Madrid, Múrcia, Andalusia i el País Valencià, pel seu fort atractiu turístic.

Més informació
Bon Preu necessita 400 treballadors per a l'estiu
Mercadona contracta 1.750 treballadors a Catalunya per a l'estiu
Avui et destaquem
Comentaris