Les feines més buscades el 2018

Els perfils més demandats seran als sectors del comerç electrònic, comerç i indústria alimentària

Les tècniques són una de les feines amb més demanda | Pixbay
Les tècniques són una de les feines amb més demanda | Pixbay

Els dependents especialitzats, preparadors de comandes, cambreres de pisos o els tècnics de manteniment en la indústria alimentària seran els perfils que experimentaran major demanda en 2018.

Així es desprèn del XI Informe Adecco On trobar feina si estàs a l'atur?, segons el quin també s'experimentarà un augment de la demanda entre els teleoperadores, analistes de dades, operadors d'equips de radio i televisió i de telecomunicacions via satèl·lit i metges especialitzats en MIR.

A més, els desenvolupadors en Big Data, tècnics de manteniment eòlic, operaris de línia, auxiliars de catering aeri i, dins de l'àrea de farma-química, els sales representative KAM veuran augmentar les seves possibilitats de trobar feina al llarg d'aquest any.

En concret, amb aquest estudi, Adecco pretén posar de manifest quins són els sectors que presenten millors perspectives d'ocupació a Espanya per orientar a aturats en la cerca d'un lloc de treball al llarg d'aquest any.

Així, en el cas del sector de retail i la distribució, Adecco ha conclòs que està experimentant un notable creixement, sobretot en les vendes, que és el que farà que hi hagi una major contractació de professionals al llarg de l'any, especialment de dependents especialitzats.

Per a aquest lloc de treball, les aptituds més valorades són l'atenció al client i l'orientació a les vendes o resultats. El nivell d'estudis dependrà del graus d'especialització que demandi la companyia.

El boom de l'ecommerce i com a resultat el del sector de la logística i el transport han impulsat a l'alça la demanda de preparadors de comandes. Aquests professionals s'encarreguen de realitzar la selecció, d'agrupar els productes sol·licitats pels clients abans de la seva expedició, de comprovar que el producte no té cap desperfecte, d'identificar les mercaderies o actualitzar les existències. Encara que la demanda és a nivell estatal, és molt major a Madrid i Barcelona i a Guadalajara.

Auge de les kellys

Per la seva banda, el turisme, batent xifres rècord i amb unes xifres d'ocupació hoteleres en màxims per aquest any, impulsarà també la demanda de cambreres de pis per arreglar, netejar i posar al dia les habitacions dels hotels. A més, en aquesta línia, l'informe també posa en relleu que hi haurà un auge dels auxiliars de preparador de catering.

Segons Adecco, l'alta demanda d'aquest perfil ve donada per l'estreta vinculació amb la venda d'habitacions, que està en aconseguint anivellis rècord. Per zones, Canàries se situarà al capdavant de demanda de professionals d'aquest perfil, seguit de Catalunya, Andalusia, Balears i Madrid.

A l'àrea de l'alimentació, els tècnics de manteniment seran els que més ofertes disponibles d'ocupació tindran en 2018, ja que, segons Adecco, és un perfil molt deficitari, que requereix de major formació que uns altres en el sector, la qual cosa fa que la demanda sigui més elevada.

Les funcions que ha de complir un tècnic de manteniment són les de càrrega i descàrrega, maneig de carretons i manteniment correctiu i preventiu d'instal·lacions i maquinària.

Segons la consultora de recursos humans, el fet que els joves cada vegada disposin de menys temps per anar a comprar, per la qual cosa s'ha impulsat l'adquisició de productes i serveis online, ha fet imprescindible que les marques tinguin un servei d'atenció al client "a l'altura" de les expectatives.

Per això, la figura del teleoperador s'ha tornat necessària per a les empreses, que cada vegada són més conscients que per augmentar les seves vendes online necessiten comptar amb el factor humà.

Els analistes de dades, clau per al futur

Els analistes de dades, per la seva banda, també destacaran com un dels perfils més demandats al llarg d'aquest any al tractés d'un lloc "nou" que encara no compta amb una gran quantitat d'especialistes preparats.

A més, també els desenvolupadors de Big Data aconseguiran una major demanda al mercat, ja que les empreses, segons Adecco, cada vegada són més conscients de la importància que té usar les tecnologies per conjuminar dades que ajudin a conèixer millor les necessitats del mercat per així poder oferir les millors solucions que s'adoptin a les necessitats dels clients finals.

Més informació
El Punto Incorpora ajuda les persones amb discapacitat a trobar feina
Feina precària, nascuda al Mediterrani
“Un de cada tres nous llocs de feina a Europa es creen a Espanya”
Avui et destaquem
Comentaris