Entren en vigor els aranzels d'EUA a productes xinesos

El president Trump imposa taxes del 25% a productes importats des de la Xina per valor de 34.000 milions de dòlars

El president dels Estats Units, Donald Trump, i el de la Xina, Xi Jinping
El president dels Estats Units, Donald Trump, i el de la Xina, Xi Jinping

El Govern dels Estats Units d'Amèrica (EUA) ha anunciat l'entrada en vigor dels aranzels del 25% a productes importats des de la Xina per valor de 34.000 milions de dòlars, iniciant així una guerra comercial amb el gegant asiàtic.

Més info: "Trump és la conseqüència natural de la gran recessió"

Aquests 34.000 milions formen part d'un primer paquet de 50.000 milions de dòlars en aranzels a 1.300 productes xinesos, entre els quals figuren aparells de tecnologia punta de les indústries aeroespacial i robòtica. La resta de taxes entraran en vigor properament, segons ha anunciat Donald Trump.

Aquests gravàmens se sumen als aranzels a escala mundial -menys alguns aliats- que Estats Units ja va imposar a les importacions d'acer (25%) i alumini (10%).

La Xina ha va contraatacar llavors als aranzels metal·lúrgics amb gravàmens a 128 productes nord-americans i va advertir que si Estats Units imposava els que han entrat en vigor aquesta mitjanit, respondria amb gravàmens a 106 productes més per valor de 50.000 milions de dòlars, entre els quals figuren la soja, automòbils i avions.

Avui et destaquem
Comentaris