Ja es pot reclamar la devolució de l'IRPF dels permisos de paterninat

Hisenda preveu que aquest desembre es tanquin les peticions del 2014 i el 2015 i al gener les dels anys 2016 i 2017

La reclamació de l'IRPF es podrà fer durant tot el desembre | iStock
La reclamació de l'IRPF es podrà fer durant tot el desembre | iStock

Els pares i mares que els van retentir l’Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF) en les prestacions dels permisos de maternitat i paternitat per fills nascuts el 2014 i 2015 podran reclamar la devolució d’aquestes retencions amb els interessos de demora a partir d'aquest dilluns a la tarda i durant tot el desembre, segons la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

Més info: Hisenda retornarà l'IRPF pels permisos de paternitat

Montero ha explicat que per als anys 2016 i del 2017 les peticions es faran al gener. Els beneficiaris podran començar a rebre les quantitats reclamades de manera immediata i per ordre de lliurament de les peticions. L’objectiu és que a l’abril pròxim s’hagin pagat totes les reclamacions d’1,086 milions de persones que entre el 2014 i el 2017 van tenir un fill.

La sentència afectarà pràcticament 1,1 milions de persones, que podran sol·licitar la devolució del que ha tributat indegudament, segons càlculs del col·lectiu de Tècnics del Ministeri d'Hisenda. Es podrà reclamar l'impost dels últims quatre exercicis, fins el 2014.

Més informació
Sánchez ofereix a Podem ampliar la baixa de paternitat dels funcionaris fins als 4 mesos
Consum amplia a 7 setmanes el permís de paternitat retribuït
Avui et destaquem
Comentaris