Més de la meitat de treballadors no cobren les hores extres

Un 46,4% dels empleats no rep cap compensació, mentre que el 12,3% la rep en forma de descansos

El 47,6% dels treballadors de l’Estat creu que la feina que fa no és prou valorada
El 47,6% dels treballadors de l’Estat creu que la feina que fa no és prou valorada

El 58,7% dels treballadors que fan hores extres afirma que no li són remunerades, segons posa de manifest un estudi elaborat pel grup Adecco. El mateix informe indica que el 39% dels empleats afirma treballar més hores de les acordades prèviament.

Més concretament, del 58,7% del total de persones que afirmen no cobrar les hores extres, un 46,4% confessa que no se li compensen de cap manera, mentre que un 12,3% indiquen que la compensació és en forma de descansos.

Segons el mateix estudi, el 47,6% dels treballadors de l’Estat creu que la feina que fa no és prou valorada. Així mateix, el 51,2% opina que fa una feina per sota de la seva formació, un percentatge que, segons els autors de l’estudi, ha pujat un 2% respecte a l’any passat.

D’altra banda, el 66,7% dels enquestats està content amb la feina que fa, però un 41,1% n’està buscant una de nova a causa de les condicions laborals. Segons l’estudi, la raó que pesa més a l’hora de decidir canviar de feina és el salari (58,7%), seguida de la possibilitat de desenvolupar-se professionalment (52%).

Tot i això, la majoria dels treballadors de l’Estat creu que en dos anys serà més difícil (39,3%) o igual (43,9%) trobar noves oportunitats laborals perquè, creuen, que l’oferta d’ocupació és cada cop menor.

Com a contrapartida, cada vegada hi ha menys gent que té por de perdre el seu lloc de treball en els pròxims mesos. El 58% opina que aquesta situació no es produirà, mentre que fa un any la proporció era del 56,9%.

I mirant a llarg termini, l'informe també posa de manifest que el 73,7% dels enquestats considera que no es jubilarà a l'empresa on treballa actualment.

Més informació
Les hores extra substitueixen 18.000 llocs de treball
Els catalans són els que més hores extres treballen a l'any
Les hores extra no pagades equivalen a 156.000 feines
Avui et destaquem
Comentaris