El Port augmenta un 20% el trànsit de contenidors fins a l'abril

L'augment de tots els segments d'activitat fan créixer l'activitat total un 19,5%

Grues especials transportant contenidors a la zona de càrrega de mercaderies del Port de Barcelona
Grues especials transportant contenidors a la zona de càrrega de mercaderies del Port de Barcelona

El Port de Barcelona continua registrant increments destacats en tots els seus segments d’activitat, en la majoria de casos amb creixements de dos dígits fins al mes d’abril. El tràfic de contenidors, un dels més estratègics i que millor reflexa l’evolució de l’economia de l’entorn, ha superat el milió de TEU, una xifra que suposa un increment del 20% respecte al mateix període de l’any anterior. També ha crescut el tràfic total, que inclou totes les modalitats de càrrega, i ha sumat 21,9 milions de tones, amb un increment del 19,5%.

El transbordament (contenidors que són descarregats per tornar-se a embarcar cap a la seva destinació final) ha registrat el principal impuls, amb un augment del 54%. Tanmateix, els fluxos de comerç exterior també avancen en positiu, amb un 6,5% més de contenidors d’exportació i un 5% més en el cas de les importacions. Per països, destaca l’increment dels intercanvis entre el Port de Barcelona i mercats molt diversificats, com ara Algèria (+55%), Estats Units (+10%), Índia (+13%), Mèxic (+10%), Vietnam (+29%) i Brasil (+19%).

Pel que fa als líquids a granel, fins al mes d’abril s'han superat les 4,9 milions de tones, amb un augment del 9% respecte al mateix període de l’any passat. Destaca l’impuls dels biocombustibles (+71%) i d’altres mercaderies com ara la gasolina o el gas natural.

A més, durant els quatre primers mesos de l’any s’ha consolidat la recuperació del tràfic de vehicles. La instal·lació catalana, primer port de l’Estat i de la Mediterrània en aquest segment d’activitat, ha canalitzat 295.269 automòbils, un 6% més que l’any anterior. Tot i que, per volum, les exportacions són el flux més important, amb prop de 150.000 unitats fins a l’abril (+5,5%), destaca el dinamisme registrat per les importacions, amb un increment del 21%.

La càrrega rodada (mercaderies que són embarcades en camió, plataforma o remolc) ha sumat 131.955 unitats de transport intermodal (UTI) i avança a un ritme del 7%. Aquest apartat inclou la càrrega que transporten les autopistes del mar que connecten Barcelona amb Itàlia i el nord d’Àfrica i que ha crescut un 10% fins superar les 52.000 UTI.

Pel que fa al tràfic de passatgers, fins al mes d’abril el Port de Barcelona ha rebut un total de 918.104 viatgers (+20%), tant usuaris de ferris com creueristes. En concret, els passatgers de creuers han crescut un 30% fins arribar a les 610.878 persones. Tanmateix, cal destacar que els creueristes que més han augmentat han estat els de port base (+41%), aquells que inicien i finalitzen el seu itinerari a Barcelona i que generen, per tant, un major impacte econòmic per a la ciutat.

Més informació
Més tràfic de contenidors al Port de Barcelona
Barcelona és el port europeu que més creix en contenidors
Avui et destaquem
Comentaris (1)
JordiPPP
SOS, Madrit! El port de Barcelona malgrat el vostre boicot! I creixerà molt més si se li milloren les comjnicacions! Calen accions més contiundents! Suprimiu totes les vies de ferrocarril a la província de Barcelona! Multipliqueu per tres els peatges de Florentino! Tireu tatxes pel carrer! Compte! Que segueixen creixent!