El preu de la llum seguirà pujant el 2019

El 2018 tanca com el segon any amb la factura d'electricitat més cara des del 1998, un 11,1% més elevada que l'any anterior

El preu de la llum continuarà disparant se el 2019 | iStock
El preu de la llum continuarà disparant se el 2019 | iStock

Els elevats preus de l'electricitat han vingut per quedar-se. Si la factura de la llum ja fa mal durant aquests mesos d'hivern, més encara si el preu continua pujant. I és que els futurs elèctrics vaticinen que el preu l'electricitat continuarà pujant aquest 2019, després que el 2018 tanqués com el segon any amb el preu mitjà més car des del 1998. Al mateix temps, auguren una pujada del pool del 8% respecte l'any passat per aquest exercici, segons dades publicades per la consultora Grup ASE.

El mercat ibèric de futurs va tancar la cotització del 2018 per al 2019 en 61,9 euros per megavat hora, xifra que representa un 8% que els 57,29 euros per megavat hora amb què es va tancar de mitjana l'any passat.

Més info: El decàleg per estalviar en la factura de la llum

Els analistes de la consultora consideren que el mercat d'emissions continuarà sent protagonista en el preu elèctric a Europa amb una cotització del CO2 que es mantindrà en els alts nivells actuals. A més, segons els analistes, la corba de preus a més de llarg termini, a l'horitzó 2020, també s'ha incrementat en els darrers mesos respecte als preus que marcaven amb anterioritat.

De fet, el preu de l'electricitat ja va tancar el 2018 sent un 11,1% més car que el 2017 i amb un increment del 26,5% sobre la mitjana dels darrers cinc anys.

Més informació
El preu de la llum s'encareix un 24% en un any
Petroli car i poc vent disparen el preu de la llum un 35%
Competència expedienta Gas Natural i Endesa per alterar el preu de la llum
Avui et destaquem
Comentaris (1)
Poca-solta
Les companyies de la llum continuaran apujant-ne el preu. La velocitat de l'apujada s'acostará a la velocitat de la llum.