Rècord per Setmana Santa: 25.000 contractes a Catalunya

L'ocupació creixerà un 7,8% sobretot als sectors de transport i hostaleria

Un cambrer serveix cervesa a Sevilla
Un cambrer serveix cervesa a Sevilla

La campanya de Setmana Santa s'espera de rècord per que fa a l'ocupació. S'esperen 24.490 contractes a Catalunya, un 7,8% més que fa un any, quan se'n van signar 22.722, segons l'empresa de treball temporal Randstad. Aquesta xifra seria la més alta de la història al Principat.

Aquest increment ve impulsat, principalment, per les bones dades registrades a Girona (16%) i Tarragona (11,7%). A continuació, es troben Lleida (6,6%) i Barcelona (5,8%).

A escala estatal, la Setmana Santa també se situa com la millor de la història, amb un volum de 182.700 contractes a Espanya, un 9,7% més que el 2017. Els sectors que conconcentren la contractació en aquest període són transport i distribució, hostaleria i entreteniment.

Idiomes, atenció al client i adaptació

Quant a les necessitats de les companyies en aquesta època de l'any, Randstad assenyala en un comunicat que "les empreses busquen perfils amb experiència prèvia en el sector en el qual desenvolupen la seva activitat, perquè les incorporacions siguin capaces d'adaptar-se ràpidament al lloc de treball".

L'increment del turisme nacional i internacional impulsa també la demanda de professionals amb idiomes, especialment en anglès. El coneixement d'un tercer idioma incrementa exponencialment les possibilitats de candidats. Les companyies també busquen persones amb vocació comercial i atenció al client.

Més informació
La meitat de contractes d'ETT dura menys de 10 dies
Temporalitat: el joc de les cadires
Avui et destaquem
Comentaris