Catalunya torna a liderar l'arribada de turistes i bat un nou rècord

Un 10,6% més de visitants més que a l'octubre del 2017 venen al territori català i la mitjana diària de despesa és d'un 12,3% més que l'any passat

Un grup de turistes visita el mercat de la Boqueria de Barcelona | ACN
Un grup de turistes visita el mercat de la Boqueria de Barcelona | ACN

Més d'1.655.610 turistes estrangers han visitat Catalunya durant aquest octubre, xifra que representa un 10,6% més que l'any passat. Així s'extreu de les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que sosté que, a més, Catalunya lidera el nombre de visitants de l'Estat espanyol amb un 21,7% del total. Aquesta és la xifra més gran aconseguida a Catalunya des que va començar la sèrie històrica de l’Estadística de Moviments Turístics a les Fronteres (Frontur) el 2015.

Més info: El turisme s'anima per la Puríssima, Nadal i Cap d'Any

Ara bé, els 10 primers mesos, els estrangers que han visitat Catalunya han sumat 17,1 milions de persones, xifra que representa una caiguda de l’1,2% en relació amb el mateix període del 2017. Però aquesta ha estat la tendència dels territoris més turístics d'Espanya. Per exemple, a Canàries l’entrada de visitants estrangers els deu primers mesos ha baixat el 3,5%, mentre que a les Illes Balears ho ha fet el 0,2%. De fet, la segona comunitat més visitada són les Illes Balears amb el 16,8% dels arribats i, després, Canàries amb el 16,5%. El total de l'Estat s'ha incrementat un 0,5% amb un total de 73,9 milions de persones.

A més, els turistes estrangers s'han gastat un 10,4% més que el mateix mes del 2017, concretament 1.710 milions d'euros. Els 10 primers mesos de l’any, els turistes estrangers han deixat a Catalunya un total de 18.511 milions d’euros, el 6,3% més. La despesa mitjana per turista a Catalunya ha estat de 1.033 euros, un 0,2% menys que l’octubre de l’any passat. La mitjana diària a Catalunya per turista ha estat de 209 euros, el 12,3% més que a l’octubre del 2017.

Més info: Menorca: les promeses (incomplertes) del turisme

En el conjunt de l'Estat, la despesa de turistes estrangers a l’octubre va sumar 8.148 milions d’euros, el 4,6% més que fa un any. Mentrestant, la despesa mitjana registrada a l’octubre per turista ha estat de 1.067 euros, amb una lleugera caiguda del 0,4% en relació amb l’octubre de l’any passat. La mitjana diària per turista va ser de 152 euros, amb un increment del 0,6% en termes anuals. La mitjana d’estada per turista a Catalunya es va situar a l’octubre en 8,4 dies, cosa que suposa un increment d’1,4 dies més que a l’octubre de l’any passat.

D'altra banda, el país emissor amb més pes a Catalunya continua sent França, que aporta a l’octubre el 18,8% dels turistes estrangers arribats. Després de França la resta de països europeus concentren el 13,2% dels visitants forans. A l’Estat espanyol, el principal país emissor continua sent el Regne Unit, amb el 22,7% del total dels arribats a tot el territori espanyol.

Més informació
El turisme digital i sostenible viatja a Barcelona (per quedar-s'hi)
Avui et destaquem
Comentaris