Els venedors de petards confien vendre un 3% més aquest Sant Joan

La revetlla en diumenge i les bones previsions meteorològiques, claus de l'optimisme del sector

Un venedor d'una botiga de petards atenent una família durant la campanya de la revetlla de Sant Joan | ACN
Un venedor d'una botiga de petards atenent una família durant la campanya de la revetlla de Sant Joan | ACN

Els fabricants i distribuïdors de petards enfilen la recta final de la campanya de la revetlla de Sant Joan amb la previsió de millorar les vendes de l’any passat. Si ara fa un any van assolir els 17 milions d’euros de facturació, ara confien en incrementar aquesta xifra en prop d’un 3%, segons assegura a l’ACN el president de l’Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia de Catalunya, Josep Maria Vilardell. En l’optimisme del sector, Vilardell assenyala dos elements clau: la revetlla cau en diumenge i hi ha una bona previsió meteorològica. Tot i que predomina la continuïtat dels productes clàssics, entre les novetats d’aquest any hi ha l’evolució de les fonts de colors i la introducció de nous petards pensats per als més menuts.

Més info: Els productes de Sant Joan

El ritme a les botigues i casetes de petards creix de forma considerable a mesura que s’acosta la revetlla de Sant Joan d’aquest diumenge. Tot i que el gruix d’activitat s’espera que es concentri entre divendres i dissabte –el sector apunta que gairebé el 70% de vendes es fa els últims dos dies-, a hores d’ara els distribuïdors ja han comprovat que l’activitat va a bon ritme.

“La previsió és bona, sobretot perquè creiem que el temps ens acompanyarà i això és molt important”, apunta Vilardell. Així, dóna per fet que s’igualaran les vendes del 2018 i confia que “possiblement hi haurà un increment d’un 2 o 3%” un cop acabi la campanya al miler de punts de venda que enguany ha obert el sector pirotècnic català. Prop de 800 són casetes temporals, ubicades a places i a peu de carretera, mentre la resta són locals comercials.

Més Informació
Sant Joan tindrà el seu propi sorteig de La Grossa
Avui et destaquem
Comentaris