Apple convida un universitari català a Silicon Valley

Pau Vila és un dels 125 seleccionats per anar al WWDC i passar cinc dies amb els líders del sector tecnològic

Pau Vila estudia tercer de del Grau en Enginyeria en Organització de les TIC de La Salle-URL
Pau Vila estudia tercer de del Grau en Enginyeria en Organització de les TIC de La Salle-URL
Apple ha seleccionat l'universitari i emprenedor gironí Pau Vila per assistir a l'Apple World Wide Developers Conference 2016 (WWDC) que se celebra aquest diumenge a Silicon Valley (San Francisco). La trobada és un dels majors esdeveniments mundials de la companyia i on es presenta les seves últimes novetats.

L'objectiu d'Apple és buscar aquells joves que seran influents en el sector en els pròxims anys. Per això, convida anualment a 350 estudiants de tot el món a participar en la seva convenció anual, assistint a diferents conferències, workshops i sessions de networking, amb desplaçaments i allotjament inclòs durant tota la setmana per a un màxim de 125 d'ells, com ha estat el cas de Vila.

Entre els 350 millors del món
Per ser seleccionat, Vila va sol·licitar una de les beques que l'empresa nord-americana ofereix als estudiants i acreditar que ha participat en el desenvolupament d'alguna aplicació que faci servir les últimes tecnologies d'Apple. L'app en qüestió és Notebloc, una eina que escaneja els apunts de les llibretes i els permet compartir a les xarxes socials i a Internet.

D'entre totes les sol·licituds de beca, Apple selecciona aquells estudiants que, a part de tenir un bon CV, presenten solucions realment creatives i eficaces. Així, 350 joves podran assistir a la conferència i només 125 ho faran amb les despeses pagades.

Aquest any únicament han estat tres estudiants espanyols seleccionats. A més, el grup d'estudiants ha estat convidat per un gran nombre d'empreses de Silicon Valley, com Twitter o Linkedin, a altres tallers i visites fora de la convenció durant aquests mateixos dies.

Una carrera meteòrica
Pau Vila és estudiant del tercer curs del Grau en Enginyeria en Organització de les TIC (OTIC) en La Salle-URL, uns estudis pioners que formen a enginyers que combinen els seus coneixements de management amb els d'enginyeria, fomentant la innovació i l'emprenedoria, la qual cosa fa que sigui un perfil molt demandat en l'entorn empresarial.

Amb 20 anys, Pau treballa en el departament de riscos tecnològics en el sector de la consultoria, i fa dos anys, amb tan sols 18 anys, ja va crear al costat d'alguns companys el seu primer projecte empresarial, la startup Clipcare. Es tracta d'una aplicació d'assistència tècnica que a través d'un algorisme genera una resposta automàtica segons la petició d'informació o consulta rebuda.

En l'últim any, Vila també ha intervingut en el disseny i correcció del codi de l'aplicació Notebloc, l'eina reconeguda per Apple.
Avui et destaquem
Comentaris