Els 'business angels' presenten el seu primer manifest

L'associació Big Ban promou un escrit en què defensa els interessos comuns del sector de la inversió privada

Victoria Majadas, presidenta de Big Ban associació de business angels | Cedida
Victoria Majadas, presidenta de Big Ban associació de business angels | Cedida

El Manifest dels Business Angels, que s'ha presentat en el marc del Congrés Nacional de Business Angels 2018 celebrat en la Marina d'Empreses valenciana amb més de 250 assistents, recull el sentiment comú dels milers d'inversors privats que operen a Espanya i que reivindiquen qüestions clau per al reconeixement de la seua activitat, així com per al desenvolupament i consolidació del seu sector.

El manifest s'advoca per millorar la fiscalitat de la inversió en innovació; co invertir per a distribuir el risc i millorar el valor; visibilitzar el paper dels business angels com a transmissors, no solament de capital sinó també de valor; atraure més inversió internacional; accedir a formació específica; i cooperar des de tots els sectors per a impulsar el creixement i la innovació. Segons el parer de Javier Megias, CEO d'Startupxplore i membre de Big Ban Angels, "el paper dels business angels resulta absolutament determinant per a finançar les companyies innovadores del seu ecosistema local, aportant molt més valor a més dels diners, i ajudant al fet que aquestes arrelen, generant ocupacions i riquesa".

Javier Megias, CEO d’Startupxplore i membre de Big Ban Angels | Cedida
Javier Megias, CEO d’Startupxplore i membre de Big Ban Angels | Cedida

I és que des d'aquesta associació de business angels es promouen i defensen els interessos comuns d'aquest sector que dinamitza l'economia espanyola. En aquest sentit, Victoria Majadas, presidenta de Big Ban associació de business angels, s'ha fet ressò que "durant els 11 anys de funcionament de l'associació, s'han registrat 30 milions d'euros d'inversió per part dels seus socis, registrant-se més de 4 milions en tan sols els últims 12 mesos".

Actualment, el volum d'inversió dels business angels -fins al mes de novembre- se situa en 1.217 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 44% en relació a l'any 2017. Per contra, el nombre de rondes d'inversió fins avui dia es xifra en 142, un 27,18% menor que el passat exercici, la qual cosa reflecteix una major concentració en les operacions, tal com ha explicat Megias.

Premis Big Ban angels 2018

A la finalització del congrés, ha tingut lloc el lliurament dels Premis Big Ban angels 2018 en què s'ha guardonat Regina Llopis per posar en valor el paper de la dona inversora i pel seu suport a les dones emprenedores a través de l'associació Women Angels for STEAM (WA4STEAM).

Més info: Regina Llopis: "La meva empresa és un projecte de vida per al meu fill"

Així mateix, s'ha premiat a Triporate, la startup que més ha seduït als business angels gràcies al seu "equilibri entre l'escalabilitat de la tecnologia i el servei personalitzat"; i també s'ha brindat un reconeixement a AlienVault, com a millor desinversió pel recent èxit d'aquesta empresa de ciberseguretat.

Taula rodona sobre l'esdeveniment | Cedida
Taula rodona sobre l'esdeveniment | Cedida

El congrés ha comptat, a més, amb la participació de Carlos Trenchs (dayOne de Caixabank), Antonio Giménez de Córdoba (Seaya Ventures) i el business angel René de Jong; també Enrique Penichet (Bbooster Ventures), Jesús Pérez (Fintech Ventures i Finnovating) i Ramón Blanco (Bewater Funds i Indexa Capital); Amelia Pijuán (Kippel01), Andy Areitio (The Venture Cit); Gonzalo Tradacete (Faraday Venture Partners), Marc Badosa (VC SeedRocket 4Founders Capital) i Jorge Dobón (Demium Startups).

Tanmateix hi han participat Félix Fuertes (Cryptoinvest.es i Blockchain Hub Spain), Álex Barrera, Raúl Mir (dayOne de Caixabank), Álex González (Angels Capital), Francesc Muñoz (Cuatrecasas), Javier de la Llave (Aquaservice) i Raúl Martín (Asociación Valenciana de Startups y KMZERO).

Més Informació
Els 'business angels' d'Esade inverteixen més que mai
Els 'business angels' inverteixen un 16% més a Europa
Els 'business angels' dominen el 90% de la inversió europea
Avui et destaquem
Comentaris