Competize, professionalitzar les lligues de futbol infantils

La startup crea una plataforma per ajudar a organitzar torneigs esportius de categories amateurs

La plataforma Competize | Cedida La plataforma Competize | Cedida

Klara Stepanova i Jesús Gumiel saben el que és participar en torneigs esportius amateurs i els problemes d’organització que a vegades suposa. Ella, jugadora d’handbol i ell, de futbol, han vist de primera mà com funciona l’organització d’aquests esdeveniments, amb horaris de partits enviats per WhatsApp, resultats penjats en un full a l’estadi i canvis d’última hora que no tothom rep i que al final ja no se sap on es juga ni quan. “El que volem és professionalitzar i digitalitzar un sector que, en el cas de les competicions amateurs, s’ha quedat molt enrere”, assenyala la cofundadora de Competize, Stepanova.

Competize és una plataforma que ajuda a torneigs d’aficionats i lligues esportives amateurs a estalviar temps en l’organització d’aquests esdeveniments esportius i alhora a generar més seguidors. Mitjançant un software, la startup automatitza gran part del treball manual relacionat amb les inscripcions d’equips, gestió de calendaris o de resultats. “D’igual manera que La Lliga de futbol professional es pot seguir des del mòbil, nosaltres intentem donar la mateixa oportunitat a famílies i amics dels equips amateurs”, explica Stepanova.

Digitalitzar l’esport d’aficionats

Competize, que disposa d’una pàgina web i apps per a Android i iOS, permet als organitzadors dels torneigs gestionar les inscripcions a través de la plataforma, publicar el calendari de partits, els resultats, estadístiques de jugadors, notícies i fotos per tal que els interessats puguin fer un seguiment també de les competicions infantils i amateurs.

Stepanova: "Volem donar la mateixa oportunitat a l'esport amateur de què es pugui seguir pel mòbil igual que La Lliga de futbol professional"

La startup ofereix el seu servei per a 14 esports diferents, tot i que estan una mica més especialitzats en futbol perquè és el més popular i perquè les funcionalitats de la seva plataforma són més específiques per aquest esport. Tot i que “podem manejar qualsevol esport que tingui el sistema de torneig-lliga”, apunta l’emprenedora. Fins i tot compten amb torneigs d’e-sports, “perquè al final un torneig de FIFA funciona igual que un torneig real de futbol”, explica Stepanova, qui afegeix que “és una indústria que està creixent molt, mou molts diners i s’està professionalitzant força”.

No obstant això, l’emprenedora reconeix que els e-sport no són el seu enfocament principal perquè per adaptar-se a aquest tipus de competició haurien de canviar una mica el model de negoci de la startup.

 

Klara Stepanova i Jesús Gumiel, fundadors de Competize
Jesús Gumiel i Klara Stepanova, fundadors de Competize | Cedida

Competize funciona mitjançant un model freemium, és a dir, els clubs esportius més petits poden organitzar competicions totalment de forma gratuïta però a mesura que creix el nombre d’equips que hi participen, s’ha de començar a pagar una quota mensual. Així, en funció del nombre de categories que tingui aquell torneig, hi ha diferents plans de subscripció. El gratuït només permet una sola categoria i compta amb unes funcionalitats de la plataforma molt bàsiques, mentre que el pla de 9 euros mensuals permet fins a cinc categories i unes funcions una mica més avançades i el pla de 39 euros mensuals accepta fins a 10 categories i unes funcions premium.

A més, la startup també permet integrar la competició generada a través de Competize a les pàgines web pròpies dels seus organitzadors per tal que tots els aficionats puguin seguir en temps real i amb notificacions l’avenç de la competició.

De torneigs infantils a federacions esportives

La startup, que l’abril del 2019 farà dos anys que està el mercat, ja ha ajudat a organitzar uns 2.700 torneigs i compta amb 30.000 usuaris registrats, tot i que el registre només és obligatori en l’app i no en la pàgina web. Competize opera a escala internacional, principalment a Espanya, Portugal i Sud-Amèrica, on han treballat amb el club portuguès Sport Lisboa e Benfica, o amb torneigs de futbol base com l'Iscar Cup, el Mundialito de Badajoz o el Cerdanya Cup.

Competize ja ha ajudat a organitzar uns 2.700 torneigs amateurs i compta amb 30.000 usuaris registrats a la plataforma

Competize, que ha participat en el programa de preincubació de Barcelona Activa, s’ha finançat primerament gràcies a una petita inversió d’una acceleradora d’empreses d’esport i ara intenta sobreviure amb la seva pròpia facturació. La startup, que preveu tancar aquest any amb una facturació de 25.000 euros, vol fer-se més forta en els mercats on és presents i començar a treballar amb clients més coneguts i organitzacions més grans, intentant entrar també en federacions esportives.

Més informació
DefyU, ser l’entrenador del teu equip
WeFitter, la motivació que necessites per fer esport
Converteix-te en el nou Griezmann entrenant amb SoccerDream
Avui et destaquem
El més llegit