Els emprenedors catalans que triomfen al 'Financial Times'

El diari britànic elabora un llistat de les 1.000 startups que més ràpid han crescut a Europa

Jaume Gomà, CEO i fundador del supermercat online Ulabox, insisteix en "posar les necessitats de l'usuari al centre de tot" Jaume Gomà, CEO i fundador del supermercat online Ulabox, insisteix en "posar les necessitats de l'usuari al centre de tot"

Aquest dilluns és el Dia Mundial de l'Emprenedor. I quina millor manera de celebrar-ho que reconeixent la feina de les startups que més han crescut en facturació entre 2013 i 2016, segons el Financial Times. En total, una llista de 1.000 empreses europees, 133 espanyoles i 45 catalanes. Sonen especialment Marfeel, Tiendeo, Mr Wonderful, Deporvillage, Ulabox, Santafixie Group, BeRepublic Networks o Eurofirms, entre moltes d'altres.

Més info: Emprenedors locals de primera divisió

"Europa està gaudint d'una recuperació sostinguda, si no compartida. Part d'aquesta expansió és impulsada per les startups i altres companyies de ràpid creixement que estan donan llocs de feina, disrupció de les indústries i anant molt més enllà del seu territori", apunta el diari britànic.

Brèxit a banda, Londres manté la corona de ciutat reina que acull més startups d'aquest perfil. Concretament, 74 amb Deliveroo i Endava com a grans abanderades en ingressos (un 107.117% més) i llocs de feina (2.056), respectivament. A la capital del Regne Unit, la segueix Paris (62) i Milà (25). 

Feina, sacrifici i passió

"És una satisfacció enorme haver entrat al FT1000, però darrere hi ha una història de feina, sacrifici i passió de l'equip i, com no, la confiança dels nostres clients que fan créixer Ulabox dia a dia", assegura Jaume Gomà, CEO i cofundador d'Ulabox que és l'únic ecommerce d'alimentació que es troba dins el rànquing. 

Com era d'esperar, els sectors que més triomfen a Catalunya són la tecnologia (8), la construcció (6), l'ecommerce (5) i la publicitat (3).

Gomà: "És una satisfacció enorme haver entrat al FT1000, però darrere hi ha una història de feina, sacrifici i passió de l'equip"

La llista és llarga però val la pena fer-hi una ullada, per aquest ordre: Alainsa, iTravex, Marfeel Solutions, Eurocio Freetime, ID Finance, Smadex, Soltec, Kernel Analytics, Ispace Informatica, Activos Concursales, Tekdom, Tiendeo, Aproptecnic, Estructuras Arqué, Mr Wonderful, Deporvillage, Movetia Digital, English Worldwide, Hanzo Studio, Deinoa, Al Kamel Systems, Luca Tic, Tokiota, Illumax Led Solutions, Sibaltron Experiences, Ulabox, Digital Legends Entertainment, la Balcheta Reciclaje, Santafixie Group, Tresmes Eco Activa, Quiñonero Servicios Logísticos, SNK System, Manain Elevació, BeRepublic Networks, Clinipartners, Hidramar, BaseTIS, Firma Brand Communication, Urbag, Gomintec, Interactivo Tres Developmentstics, Galenicum Special Ingredients, Intelligence Partner, Tesi Industrial Europa i Eurofirms.  

Amb la seva irrupció, la seva feina i el seu creixement no és d'estranyar que Barcelona sigui la cinquena ciutat d'Europa amb més startups. Emprenedores i emprenedors del món i especialment de Catalunya, l'enhorabona pel camí recorregut i pel que encara queda per recórrer! 

Més informació
Ulabox, pensar un mercat en digital
Emprenedors ‘under 18’
Sicart: "Al futur no seràs de dretes o d'esquerres sinó de Google, Apple o Amazon"
Les startups neixen i romanen a Barcelona
Mr. Wonderful, l'optimisme que ven
Avui et destaquem
El més llegit