L'equip d'Everycode, empresa guanyadora | Cedida
L'equip d'Everycode, empresa guanyadora | Cedida

Everycode-InSuit guanya el programa europeu Scale UP

La tercera edició del programa, que atorga al premiat serveis de consultoria valorats en 5.000 euros, tindrà lloc a principis de 2020

Everycode-InSuit és l'empresa amb més potencial de creixement de Scale UP. El jurat del programa de creixement empresarial liderat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) en col·laboració amb el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI) de València, ha premiat aquesta empresa en la seua segona edició i la guanyadora es beneficiarà de serveis de consultoria especialitzada en funció de les seues pròpies necessitats valorats en 5.000 euros. L'equip guanyador ha assegurat que el guardó "és un punt de partida més que aprofitarem per a créixer. Estem molt agraïts per l'oportunitat", han declarat. 

Everycode-InSuit es dedica al desenvolupament de solucions que faciliten i permeten l'accés a internet a persones amb diferents discapacitats, en línia amb les recomanacions del W3C (World Wide Web Consortium). El focus del negoci de Everycode és un únic producte, inSuit, una eina que millora l'accessibilitat i la usabilitat de les pàgines web.

El premi a Everycode-InSuit s'ha conegut en el marc de la celebració del Scale UP Investors Day, un esdeveniment empresarial en el qual les startups que han participat en la segona edició del programa han mostrat l'evolució dels seus projectes davant inversors: a més de la guanyadora, han participat 3D Concrete, Applynano Solutions, Live4life Community, Nude Label, Tecment - Nightway i Utopick Xocolates. El principal objectiu d'aquesta sessió ha estat facilitar que les empreses, en fase de creixement, puguen accedir a rondes de finançament i presenten els seus projectes davant la comunitat inversora.

En la primera part del Scale UP Investors Day, celebrat en el centre ADEIT, els equips han realitzat un pitch en el qual han explicat l'evolució dels seus projectes, el seu pla de negoci, les seues fites i les seues previsions de creixement. Després de la ronda de presentacions, s'ha celebrat un networking en el qual els emprenedors han pogut conéixer personalment les impressions dels inversors participants.

Per la seua part, la directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha assenyalat que per a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial "és un orgull liderar aquest programa europeu, consolidat entre el sistema emprenedor de la Comunitat i amb el qual ajudem les persones emprenedores a créixer en termes d'accés a nous mercats, ingressos i nombre de vendes".

Veus de l'emprenedoria valenciana

També ha tingut lloc la sessió 1-on-1: Inversor i startup, un joc de conquesta, a càrrec de Raúl Mir, CEO Ángela Impact Economy i soci de Speed Out Advisory. Mir ha aportat la seua visió quant a la relació entre inversors i emprenedors, ha explicat els diferents tipus d'inversor perquè moltes vegades parlem d'inversor quan hauríem de parlar de la mena d'inversor que requereix cada projecte en un moment determinat. Quant a com ha de ser una negociació entre tots dos ha destacat que "com qualsevol procés de "conquesta", com qualsevol negociació, tots dos han de ser conscients de quin és l'objectiu de l'altre. 

"Jo crec més en les relacions/inversors que es treballen, que porten el seu procés, en les quals et vas "enamorant" de l'emprenedor i del projecte... en les quals es veu interés per fer bé les coses i agradar, no en les quals només aparenten ser una cosa, o voler enlluernar. No tots els emprenedors són iguals, ni volen el mateix... i no tots els inversors tenen els mateixos objectius". Respecte a si influeix més la personalitat de l'emprenedor o el projecte en si ha destacat que sí que influeix però no és l'única cosa. Ha afegit que en la primera fase de relació entre inversor i startup "les mètriques i les projeccions són importants, però no tant com la generació de confiança".

En el panel Scale up Talk: Escalat + Inversió: Tot el que necessites saber, moderat per Paloma Más, Investor en Plug and Play, s'ha comptat amb la participació de Pedro de ÁlavaFund Manager Tech Transfer UPV by Clave Mayor; Jordi Díaz, CEO de Play & Go Experience; Joaquín Costa, CEO de CASFID i Ramón Ferrandis, director Àrea Financera de CEEI Valencia.

En la taula-debat s'han tractat els punts més importants dins d'una estratègia de creixement i expansió, quins punts no haurien de faltar mai, quan s'ha de desenvolupar l'estratègia de creixement. També, els participants han abordat la inversió en les startups, si és necessari alçar diners per a una estratègia de creixement, quin tipus d'inversió és la idònia per a l'escalabilitat. Finalment han abordat quins són els millors agents que poden ajudar en una estratègia de creixement: corporates, inversors o agents públics.

 

Més informació
Innovar per crear valor
Uns premis empresarials a ritme del DJ
Avui et destaquem
El més llegit