Exeltis s'alia amb Devicare per comercialitzar el seu giny mèdic

La multinacional entra en el sector de la detecció de malalties urològiques amb la companyia sorgida de Barcelona Activa

Devicare Exeltis
Devicare Exeltis

La multinacional Exeltis i la startup Devicare han signat un acord per a la comercialització a l'Estat espanyol de la família de productes Lit-Control, la primera solució terapèutica digital al món que permet prevenir i tractar eficaçment les malalties urológicas més freqüents des de casi, amb l'objectiu de millorar l'adherència als tractaments dels pacients.

“Amb Lit-Control, Exeltis aposta per una nova àrea terapèutica, la urologia, i per solucions que millorin la qualitat de vida de pacients amb patologia urinària d'elevada recurrència” destaca Alberto Fábregas, director general d'Exeltis a Espanya, empresa que s'enforteix a l'Estat espanyol on ja té una destacada presència a l'àrea de la Salut Dona i altres com el Sistema Nerviós i Dermatologia.

Més info: Devicare, control de malalties cròniques a domicili

De la seva banda, Rosendo Garganta, fundador de la startup guanyadora del premi BioEmprenedorXXI -de Barcelona Activa- ha explicat que “estem desitjant treballar amb Exeltis per estendre l'ús de Lit-Control, una família de productes nascuda a partir de la ciència d'excel·lència que tenim a les universitats espanyoles, i donar resposta a necessitats mèdiques no cobertes a l'àrea de la urologia gràcies al treball constant amb la comunitat científic-mèdica i pacients”.

La litiasis renal és la més habitual d'aquest tipus. Es tracta d'una malaltia crònica i metabòlica que es caracteritza per la formació de pedres al ronyó i/o vies urinàries, i desencadena uns episodis aguts d'intens dolor coneguts com a còlics nefríticos.

La litiasis afecta a 2,2 milions de persones a Espanya i cada any es detecten més de 325.000 nous casos. La seva recurrència se situa en prop del 80%. “Amb Lit-Control, Exeltis aposta per una nova àrea terapèutica al nostre país i per solucions que millorin la qualitat de vida de pacients amb patologia urinària d'elevada recurrència”, destaca Fábregas. Lit-Control dóna resposta a aquesta necessitat ja que consta d'un dispositiu mèdic que mesura i monitoriza el pH urinari i tres nutracèutics. Així, combina el monitoratge remot amb la teràpia nutricional i farmacològica.

Més Informació
Devicare s'introdueix a Colòmbia
Devicare capta 850.000 euros per llançar productes
Avui et destaquem
Comentaris