LactApp, 2.300 respostes sobre lactància al mòbil

Dues emprenedores creen una aplicació per assessorar mares durant el període d'alletament

La Maria Berruezo i l'Alba Padró es van conèixer quan la primera va trucar al telèfon de consulta sobre lactància en què Padró atén mares de manera desinteressada des de fa 12 anys. "Ella sap què respondre i què preguntar, independentment de qui la truqui i l'edat del bebè", apunta Berruezo qui, un temps més tard va proposar de convertir el coneixement de Padró en una app. Així va néixer LactApp, una aplicació mòbil que atén les mares de manera personalitzada en relació a la lactància materna i vol desmitificar les falses creences al seu voltant.

Actualment, i fins i tot en les societats més modernes, la lactància està envoltada de falsos mites "perquè no hem vist a les nostres mares, germanes o tietes donar el pit", explica Berruezo. Segons afirma, el 90% de les mares volen alletar, però un cop surten de l'hospital el 88% tenen problemes i, al cap de sis mesos, ja només la meitat donen el pit.

"Per què ho deixen? Per falta de suport i d'informació", sentencia l'emprenedora. Per tal de fer miques aquestes pors i falsedats i donar un cop de mà a les mares que volen donar el pit als seus fills aquesta emprenedora va posar en marxa el projecte. Avui dia l'aplicació compta amb més de 2.300 respostes a preguntes com: "De quin pit dono a mamar? Quanta estona? Què faig si em fa mal?", etc.



Així, aquesta llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, juntament amb Alba Padró, consultora internacional de lactància, van decidir crear LactApp perquè doni resposta a qualsevol dubte sobre l'alletament de forma personalitzada. Padró posseeix un títol en lactància internacional, el IBCLC, atorgat pel Consell Internacional de Certificació dels Consultors en Lactància.

Respostes personalitzades
"Tu li dius quin dubte o preocupació tens i LactApp et fa preguntes fins a arribar a una resposta final, adaptada al que et passa des de l'embaràs fins que acabes de deixar l'alletament, i t'ajuda durant tot el procés", explica Berruezo.

"Què fa la mare quan té un problema? Entra a Google. M'ha sortit un granet, una ferida, un bony, el meu bebè no guanya pes... Què passa a Google? Et pot sortir qualsevol barbaritat. Però LactApp es basa en evidències científiques", assegura l'emprenedora.

L'aplicació, disponible gratuïtament per als sistemes operatius Android i iOS, en poc més d'un any ja suma més de 32.000 descàrregues i gestiona 26.000 consultes mensuals.

A diferència de les altres aplicacions, que són comptadors que es limiten a emmagatzemar dades del dia a dia o bé solament ofereixen informació general de lactància, LactApp interactua amb l'usuari, "li dóna una resposta que és solament per a ella, per a una altra persona el resultat seria diferent", i ho fa tenint en compte les dades introduïdes per l'usuari.

El contingut de l'aplicació no és mèdic, sempre que sorgeix una situació mèdica, l'aplicació recomana a la mare visitar un especialista.

Expansió d'usuàries
La startup, incubada a Connector i que dóna feina a cinc persones, està en fase de creixement, per això vol arribar a com més mares, millor. Per aquest motiu estan en contacte i treballen amb el sector i amb associacions de promoció de l'alletament. "Els professionals que ens coneixen ens recomanen a les mares", afirma Berruezo.

Un cop la massa crítica d'usuàries sigui prou gran, les emprenedores esperen implementar un sistema prèmium amb valor afegit. LactApp de moment es troba en castellà i pròximament també en català, "però també la volem traduir a l'anglès", diu Berruezo, que apunta a la internacionalització com un punt "en el nostre full de ruta de futur".
Avui et destaquem
El més llegit