Mediktor obre a Nova York la primera oficina a l'exterior

La startup catalana desenvolupa una aplicació que permet als malalts explicar els símptomes i identificar la malaltia

L'empresa emergent catalana Mediktor, especialitzada en l'àmbit de la salut, ha obert a Nova York (Estats Units) la seva primera oficina exterior amb l'objectiu d'introduir-se al mercat nord-americà, ha informat la Conselleria d'empresa en un comunicat.

Mediktor, que compta amb el suport de l'agència per a la competitivitat de la Generalitat, Acció, ha desenvolupat una aplicació que mitjançant intel·ligència artificial i el machine learning permet que una persona malalta expliqui els seus símptomes i així es pugui identificar la malaltia i recomanar mesures.

La startup, fundada a Barcelona el 2011, compta amb un equip de 14 treballadors, i, encara que el desenvolupament tècnic es continuarà fent a Barcelona, des de Nova York es realitzarà el desenvolupament de negoci als Estats Units en tots els àmbits -com a aspectes comercials, legals i reguladors-.

El cofundador de Mediktor, Cristian Pascual, ha explicat que els Estats Units és un mercat que valora el coneixement de "les singularitats del seu sistema sanitari" i fa que sigui imprescindible el contacte directe amb els clients i socis.

Un dels impulsos de l'entrada de Mediktor als Estats Units ha estat la participació a través d'Acció al congrés Disrupt San Francisco el setembre passat, ja que allà l'empresa va obtenir informació sobre l'acceptació del seu producte al mercat americà.

L'aplicació que ha desenvolupat va dirigida a companyies d'assegurances i hospitals, i actualment més de 600.000 usuaris de 196 països ja la utilitzen, per la qual cosa ha arribat a realitzar un milió i mig d'avaluacions personalitzades.
Avui et destaquem
El més llegit