Ona Therapeutics capta 1,5 milions d'euros per tractar la metàstasi

Sabadell Asabys és l'únic inversor en la startup de salut, que preveu tancar una nova ronda de finançament d'uns 20 milions d'euros

Sabadell Asabys és l'únic inversor d'aquesta ronda de finançament | Cedida
Sabadell Asabys és l'únic inversor d'aquesta ronda de finançament | Cedida

Ona Therapeutics ha anunciat avui el tancament d'una ronda de finançament d’1,5 milions d'euros aportats íntegrament per Sabadell Asabys, vehicle gestionat per Banc Sabadell i Asabys Partners dedicat a la inversió en innovació en salut. Amb aquesta injecció de capital, l’startup iniciarà la seva activitat per al desenvolupament d'un nou medicament per al tractament del càncer metastàtic.

El finançament aportat per Sabadell Asabys se sumarà a altres recursos en negociació amb fons locals i internacionals fins, previsiblement, tancar un finançament per a la Ronda A d'uns 20 milions d'euros, que també comptarà amb la participació de Sabadell Asabys.

Ona Therapeutics desenvoluparà un nou medicament que parteix dels resultats inicials que demostren que el bloqueig de les rutes que permeten el metabolisme dels greixos en models animals de càncer inhibeix les cèl·lules formadores de metàstasi. En conseqüència, aquest bloqueig prevé la formació de metàstasi i és potencialment capaç d'eliminar les ja existents. Aquests resultats van ser publicats pel doctor Aznar-Benitah a la revista Nature el 2017 en models de càncer oral, melanoma i de mama, i posteriorment han estat replicats en diversos tipus tumorals com càncer d'ovari, gàstric, de bufeta i de pròstata, entre d'altres.

Purificar les cèl·lules

Aquest projecte d'investigació va ser possible gràcies a ajudes de la Fundació La Marató de TV3 en la seva edició del 2012, la World Wide Cancer Resarch del Regne Unit i la Fundació Botín i Santander Universitats. El laboratori de l'IRB Barcelona, ​​liderat per Salvador Aznar-Benitah, va comptar també amb fons del Consell Europeu de Recerca (ERC), el Ministeri de Ciència i Innovació i la Generalitat de Catalunya.

El Dr. Aznar-Benitah sosté que "la metàstasi és la principal causa de mort en pacients amb càncer i fins a aquest moment ha estat molt complicat de trobar formes d'atacar les cèl·lules metastàsiques". La investigació va permetre a l'equip d'Aznar-Benitah identificar i purificar les cèl·lules que generen les metàstasis en diversos tipus de tumors i veure que la seva activitat és totalment dependent del consum de certs greixos.

"Això ens ha permès desenvolupar de forma preclínica estratègies terapèutiques amb les quals hem observat un efecte antimetastásic molt prometedor. L'objectiu amb Ona Therapeutics és portar aquests resultats de la clínica a pacients amb càncer metastàtic", ha afegit l'investigador.

Més Informació
Diferències entre fer-se un test d'intoleràncies i un estudi genètic
CraeatSens aconsegueix fons per desenvolupar el seu prototip
Amalfi Analytics desenvolupa un sistema que millora la gestió sanitària
Avui et destaquem
Comentaris