Saveboost, la guardiola que t’ajuda a estalviar

La startup barcelonina crea una app que guarda automàticament una petita part de les compres efectuades i assoleix un estalvi mitjà de 26 euros mensuals

Thiago Monteiro i Jochen Doppelhammer, fundados de Saveboost | Cedida Thiago Monteiro i Jochen Doppelhammer, fundados de Saveboost | Cedida

Tots volem viatjar, comprar-nos roba, telèfons... però la butxaca no dóna per a tot. Segons el darrer estudi del comparador de preus Rastreator sobre l’estalvi dels espanyols, un 54% aconsegueix guardar fins a 200 euros cada mes. És, per descomptat, una dada mitjana, però que al final demostra que la majoria de les llars poden tenir el seu racó per a capritxos. I si es fa amb Saveboost, encara és més fàcil perquè per aquesta nova edició del 4YFN arriba amb novetats.

Aquesta startup creada el 2016 a Barcelona trasllada al mòbil, com diu el seu cofundador i CEO, Thiago Monteiro, “la pràctica de guardar les monedes del canvi a la guardiola”. Perquè aquells cèntims d’euro que normalment molesten a la butxaca són perfectes per ficar-los a la porqueta i tenir paciència fins que doni alguna alegria.

Monteiro: “Poder assolir les metes marcades, de viatges, de compra de coses... també et fa feliç”

“La gent creu que s’ha de patir per estalviar, nosaltres ho fem fàcil”, insisteix Monteiro, qui afirma que tan important és la salut financera com la física o la mental. Brasiler de naixement, recorda haver viscut etapes difícils, d’inflació i de números vermells, el que portava la gent a no viure tan plenament com hauria volgut. “El que volem evitar és això, volem que la gent sigui feliç. Perquè poder assolir les metes marcades, de viatges, de compra de coses... també et fa feliç”, apunta.

El porquet virtual

Saveboost vincula l’espai de cada usuari amb el seu compte corrent perquè de manera automàtica arrodoneixi el preu de les compres i aquests cèntims extres es vagin sumant en un calaix virtual. També hi ha l’opció de configurar que un percentatge concret de cada compra es guardi, el que permetria engreixar els estalvis més ràpidament.

Els usuaris poden estalviar una mitjana de 26 euros mensuals

Actualment al voltant de 3.000 usuaris fan guardiola amb l’aplicació, concretament, una mitjana de 26 euros mensuals. Però si algun d’ells vol fer-se enrere o vol aturar l’automatisme durant uns mesos per no perdre liquiditat, es pot fer sense cap mena de problema. “L’important no és estalviar grans quantitats, sinó començar a fer-ho el més aviat”, anima el CEO.

Guardioles alternatives

Igual que els bancs tenen productes pensats per finançar immobles, assegurar-se una jubilació o donar suport a causes diverses, Saveboost també pretén ampliar el seu nombre de guardioles.

Al 4YFN, la fira dels emprenedors que se celebra en paral·lel al Mobile World Congress (MWC), la companyia té previst presentar un calaix per estalviar bitcoins. “El funcionament serà igual”, aclareix Monteiro, “només canvia que en comptes d’arrodonir les compres en euros o agafar la quantitat que l’usuari determina en euros, es farà en bitcoins”. O en la moneda virtual que es desitgi.

Per abans de l’estiu la companyia preveu haver llançat ja dos nous serveis. Un per fer créixer els estalvis en immobles i un altre per a fons d’inversió, però ja pensen en altres alternatives: “Existeixen també les emergències en salut o feina, coses que la gent no preveu. També tenim en compte que el 80% de la gent no fa créixer els seus diners... El ventall de possibilitats és molt gran”.

saveboost app1

L’objectiu és anar fent un llançament cada mes gràcies als acords amb els seus diversos partners. Ara per ara Monteiro només revela el nom de Coinbase com un dels seus col·laboradors, “la principal plataforma de criptomonedes a escala mundial”, apunta. Ara bé, tenen companys de viatge en sectors diversos com fintech, tecnològic o financer pur.

Aquests contactes també els tenen a escala de seguretat per oferir als seus usuaris la privacitat de les dades que es requereix. Tal com remarca el CEO, compleixen fil per randa la legislació i treballen amb partners regulats i amb la CNMV.

Emprendre en sèrie

Saveboost té un equip petit, són només quatre persones, i encara no ha facturat, però el seu futur promet. El soci fundador de Monteiro és Jochen Doppelhammer, fundador de l’operadora mòbil Simyo, i tots dos plegats ja havien fundat abans UppTalk per realitzar trucades per internet. I tres anys després, encara amb ganes de seguir creant, van fer aquesta nova aposta: “Volíem solucionar més problemes. Vèiem moltes oportunitats i coses que es podien millorar i una era ajudar la gent a estalviar.

L’octubre passat van tancar la primera ronda de finançament amb 150.000 euros, uns recursos destinats a crear el producte i llançar-lo. L’aplicació és gratuïta durant els tres primers mesos i després té un cost d’1 euro mensual. Amb això i els ingressos que obtinguin a través dels partners llançaran noves funcionalitats. Una la tenen molt clara: descomptes. “Volem que, per exemple, puguis comprar un vol a Mallorca amb nosaltres i et surti més barat”, proposa Monteiro.

De cara a aquest 2018 també preveuen expandir-se per Europa. El CEO no revela quina serà la primera destinació, però dóna alguna petita pista assegurant que començaran pel nord del continent.

Més informació
La guardiola de la felicitat online
Quatre catalanes entre les semifinalistes del 4YFN
On són ara els emprenedors del 4YFN?
Avui et destaquem
El més llegit