Take Eat Easy tanca el negoci

La startup de menjar a domicili anuncia que cessa l'activitat perquè els ingressos no són suficients per fer front als costos

La startup belga Take Eat Easy, que va aterrar a Barcelona el mes de novembre passat, ha anunciat aquest dimarts que tanca. Mitjançant una carta als usuaris de la plataforma, Chloé Roose i Adrien Roose – dos dels quatre cofundadors- han explicat que ni els ingressos ni les dues rondes de finançament obtingudes són suficients per sostenir els costos del negoci.

En el comunicat, Adrien Roose, també CEO de la companyia, ha estacat el creixement exponencial dels últims dotze mesos, on han passat de tenir 10 treballadors en dues ciutats a comptar amb una plantilla de 160 persones en més de 20 punts d'Europa. Actualment, la plataforma comptava amb 3.200 restaurants i 350.000 usuaris, dels quals només un terç es considerava un client actiu.

L'anunci ha arribat just en el moment d'assolir el milió de comanda. No obstant això, la xifra mitjana per comanda, tal com ha especificat el CEO, no és suficient per cobrir costos ni per fer de Take Eat Easy un projecte prou atractiu pels inversors.

"Durant les últimes vuit setmanes hem buscat desesperadament una solució per mantenir el negoci", ha assenyalat en la carta. Una tercera ronda de finançament, en la qual van començar a treballar l'octubre passat, hauria pogut aportar el capital necessari, però el creixement de competidors com Deliveroo i Foodora –adquirida per un els principals inversors de Take Eat Easy- els ha anat en detriment.

Crear un negoci del no-res
Més enllà de les reflexions empresarials i les justificacions del CEO, Chloé Roose ha volgut destacar en el seu comunicat la feina feta per l'equip: "No sabíem res quan ens hi vam llançar. Cada error que podíem cometre, el vam cometre. I així és com vam aprendre què volia el client, el restaurant i els repartidors". D'aquesta manera, ha volgut posar de manifest la lliçó que ha suposat per l'equip el fet de crear una startup i endinsar-se en la gestió empresarial.

 

Avui et destaquem
El més llegit