Una marca de motxilles sostenibles guanya el mundial d'emprenedors universitaris

Un grup d'estudiants representarà amb Hemper l'Estat espanyol a la final de Toronto

Les guanyadores del premi GSEA a Barcelona | Cedida Les guanyadores del premi GSEA a Barcelona | Cedida

Hemper, una marca de motixlles sostenibles, ha aconseguit el primer lloc de l'edició espanyola de la competició mundial d'emprenedors universitaris organitzada per Entrepreneur’s Organization (EO) amb el suport de l'Obra Social La Caixa.

Gràcies a aquest primer lloc, Hemper representarà a l'Estat espanyol a la final mundial de Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) que se celebrarà a Toronto (Canadà) a l'abril.

El segon premi ha estat para Printing Health, un projecte que utilitza tecnologia d'impressió en 3D per permetre a cirurgians comptar amb un model exacte amb el qual practicar qualsevol operació.

El tercer guardonat ha estat Sheedo, una iniciativa que combat l'impacte mediambiental de la indústria paperera mitjançant la creació d'un paper per usar i plantar.

Els tres projectes guanyadors han rebut com a premis jornades de mentoring, serveis i formació de desenvolupament de negoci i espai de treball. A més, el guanyador ha rebut 1.000 euros en metàl·lic i  totes les despeses de viatge i estada pagats per a la final de Toronto.

Motxilles sostenibles

La startup Hemper ha estat creada per tres estudiants del grau universitari LEINN (Lideratge, Emprendimiento i Innovació) impartit pel campus d'innovació i emprendimiento Teamlabs al costat de la unitat de emprendimiento Mondragon Team Academy de la Universitat de Mondragón.

Els seus creadors, Gloria Gubianas, Carlos Sandoval, Manu Sierra, Gonzalo Martín, Alejandro Pastrana, i María Álvarez volen demostrar que “es pot crear una marca de moda sense danyar el medi ambient i respectant els drets humans”.

Hemper fabrica les seves motxilles i complements de forma artesanal utilitzant el cànem a Nepal amb l'objectiu de “empoderar les famílies i comunitats en risc d'exclusió social mitjançant la creació d'ocupació”, han assenyalat des de la startup.

En aquest sentit, la cofundadora de Hemper, María Álvarez, ha assenyalat que després de treballar com a voluntaris a Nepal, van apreciar que “l'eina de canvi real al món és a través de l'empresa, i a través de la creació d'una ocupació digna i a llarg termini”.

Avui et destaquem
El més llegit